Premiera filmului „Intalniri incrucisate” va avea loc pe 23 ianuarie in Romania

Pelicula „ÃŽntâlniri încruciÅŸate”, în regia Ancăi Damian, va avea premiera în România pe data de 23 ianuarie ÅŸi va fi proiectată ÅŸi la Festivalul InternaÅ£ional de Film de la Göteborg (Suedia), în perioada 23 ianuarie – 2 februarie, anunţă distribuitorii filmului.

Filmul are ca subiect destinele a trei personaje, la prima vedere, din lumi foarte diferite, care ajung să se întâlnească şi să se influenţeze reciproc. Din distribuţia filmului fac parte actorii Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Oxana Moravec şi Doru Boguţă.

“’ÃŽntâlniri încruciÅŸate’ este un film în care întâlnirile, aparent plasate sub semnul cotidianului, dictate chiar de hazard, devin neaÅŸteptate ÅŸi fiecare dintre ele marchează personajele. Toate semnificaÅ£iile verbului a încruciÅŸa – a marca, a însemna, a-l pune sub semnul crucii – se aplică acestor întâlniri. “Adevărul”, văzut din punctul de vedere al diferitelor personaje, este circular: ce i se întâmplă unui personaj este valabil pentru toate. De fiecare dată când cineva caută sau întâlneÅŸte pe altcineva, se confruntă cu el însuÅŸi. Scopul este de a parcurge întregul cerc ÅŸi de a vedea lucrurile într-o lumină nouă”, explică regizorul filmului, Anca Damian.

Citeste si:  Povestea martisorului

Pelicula a participat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, precum şi la festivalurile internaţionale de la Goa, Pusan, Chicago şi Cottbus.

„ÃŽntâlniri încruciÅŸate” urmează să fie proiectat ÅŸi în cadrul Festivalului InternaÅ£ional de Film de la Göteborg, cel mai important eveniment cinematografic din ţările scandinave. Regizoarea va fi prezentă la festival la invitaÅ£ia Institutului Cultural Român de la Stockholm ÅŸi va participa la discuÅ£iile cu publicul ÅŸi întâlnirile cu reprezentanÅ£ii branÅŸei de film din cadrul Nordic Film Market.

Citeste si:  PROIECTII EXTRAORDINARE LA FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM BUCURESTI 2015

Anca Damian s-a născut în 1962 la Cluj şi a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, specializarea Imagine de film şi TV. A realizat imagine de film, a scris scenarii şi a regizat deja numeroase filme.

Printre producÅ£iile sale, prezente la numeroase festivaluri internaÅ£ionale de film, se numără „Victor Brauner”, realizat în 1993, peliculă care a fost selecÅ£ionată la Festivalul Filmului de la Sao Paolo. „Ion Nicodim – Trecătorul pământului” a primit, printre altele, Premiul special al juriului la „Millennium Film Festival on Fine Arts”, de la Szolnok, dar a fost selecÅ£ionat ÅŸi la „International Festival of Films on Art”, din Montreal, în anul 2000.

Citeste si:  Sarbatoare in teatrul independent: Marea iubire a lui Sebastian revine la Godot Cafe

Filmul „Porto Franco 2000” a fost premiat la Dakino, selecÅ£ionat la Film Video 2001 ÅŸi la Festivalul de Film de Artă de la Palazo Venezia din Roma, în 2001. „Muzeul de la ÅŸosea”, finalizat în 2006, a primit Premiul de scenariu la UCIN, fiind selecÅ£ionat ÅŸi în secÅ£iunea competitivă a “International Festival of Films on Art”, de la Montreal, din 2007.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.