Premiul C.I.C.A.E pentru „Cea mai fericită fată din lume” la Berlin

Prezent în secţiunea Forum a celei de-a 59-a ediţii a Festivalului de la Berlin, lung metrajul de debut al regizorului Radu Jude, Cea mai fericită fată din lume, a cucerit distribuitorii de film, obtinând Premiul C.I.C.A.E (Confédération Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai).

Juriul C.I.C.A.E format din Jorg Jacob, Silvia Angrisani şi Gyorgy Karpati a ales filmul lui Jude din intregul de titluri ambiţioase care au compus selecţia Forum-ului în acest an. Premiul reprezintă o foarte bună “carte de vizită” a filmului pentru distribuitorii din întreaga lume, Franţa fiind, deja, primul teritoriu care a achiziţionat drepturile de difuzare ale filmului, prin celebra casă de distribuţie Pyramide Distribution.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 12-18 octombrie

Având la bază întâmplări reale, Cea mai fericita fata din lume spune povestea unei adolscente, Delia, care a câştigat o maşină în urma unei campanii promoţionale la sucuri răcoritoare. Delia vine la Bucureşti împreună cu părinţii pentru a filma un testimonial – dovada că premiul si câştigătorul există cu adevărat. În timpul filmării, Delia trece prin discuţii aprinse cu părinţii care au decis să vândă maşina, în ciuda dorinţei ei de a o păstra. Ceea ce la început părea să fie un eveniment norocos din viaţa fetei se dovedeşte a fi o situaţie dureroasă, în urma căreia relaţiile familei vor fi reanalizate, atât de “fericita” câştigătoare, cât şi de părinţii ei.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 29 februarie-2 martie

Foarte tânăra debutantă Andreea Boşneag, protagonista filmului, a fost prezentă la Berlin, alături de Radu Jude, Ada Solomon (producătoarea filmului), Cătălin Cristuţiu (monteurul filmului) şi Augustina Stanciu (co-scenarist alături de Radu Jude). Echipa filmului a fost întâmpinată cu mult interes atât de presa acreditată la festival, cât şi de public, proiecţiile filmului fiind urmate de captivante sesiuni de Intrebări şi răspunsuri.

Citeste si:  Horoscopul lunii aprilie

După premiera internaţională din cadrul Festivalului de la Berlin, Cea mai fericită fată din lume urmează să fie prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia si la festivalul goEast de la Wiesbaden.

Cea mai fericită fată din lume va fi proiectat în premieră în România în cadrul Festivalului B-Est, care se va desfăşura în perioada 23-30 martie în Bucureşti, urmând să fie lansat pe marile ecrane din ţară pe data de 8 mai 2009.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.