Premiul Goncourt 2013 la editura Trei

Scriitorul francez Pierre Lemaitre a fost recompensat cu premiul Goncourt 2013, cel mai prestigios trofeu literar francez, pentru romanul Au revoir là-haut, in curs de aparitie la Editura Trei.

Nascut la Paris, Pierre Lemaitre a predat timp de multi ani literatura franceza si americana, dupa care s-a dedicat scrisului. Romanele sale au fost traduse in peste 20 de limbi. Romancierul francez a publicat: Travail soigné (Prix Cognac 2006), Robe de marié (Meilleur Polar Francophone 2009), Cadres noirs (Prix Le Point du Polar européen 2010) si Alex (Prix des lecteurs policier du Livre de poche 2012 si CWA International Dagger 2013).
Editura Trei a publicat volumul Alex, „un roman politist a carui intriga diabolica se construieste din impasuri aparent fara iesire”. – L’Humanite

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce risti sa devii

Romanul Au revoir là-haut descrie, dincolo de razbunarea a doi oameni distrusi de un razboi inutil si crud, modul tragic si ironic in care poate fi sfidata societatea, statul, familia, morala patriotica – toate acestea fiind responsabile pentru situatia celor doi protagonisti.

Intr-o Franta traumatizata de urmarile razboiului care isi numara cei un milion si jumatate de morti, cei doi supravietuitori, Albert si Edouard, pun la cale o escrocherie de anvergura nationala de un cinism absolut.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce naravuri te domina

„Unul dintre cele mai puternice romane ale sezonului.” – Pierre Assouline

„Aceasta nu este doar un alt roman despre Primul Razboi Mondial, ci este unul dintre putinele texte cu privire la politica post-razboi si a operatiunilor sale comerciale, de gestionare a dezastrelor. Este, de asemenea, istoria unei extraordinare prietenii… Au revoir là-haut este un mare roman, inteligent, documentat, care tese subtil o minunata poveste romantica intr-o realitate foarte fragila. o carte emotionanta, captivanta, socanta… O lovitura de maestru.” – Page

Citeste si:  Unde mergem diseara? 12-15 mai

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.