Premiului Târgului de Carte de la Ierusalim din acest an va fi decernat scriitorului Haruki Murakami

Laureatul Premiului Târgului de Carte de la Ierusalim din acest an este scriitorul japonez Haruki Murakami, iar distincÅ£ia îi va fi acordată în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura sâmbătă, în prima zi a Târgului, la sediul „International Convention Center” (Binyanei Haooma) din Ierusalim.

Începând cu 1963, Premiul din Ierusalim a fost acordat în cadrul Târgului Internaţional de Carte acelor autori ale căror scrieri au exprimat ideea de libertate individuală în societate. E considerat unul dintre cele mai prestigioase distincţii ale lumii literare. Printre laureaţii din ediţiile anterioare se numără Bertrand Russel, Octavio Paz, V.S. Naipaul şi J. M. Coetzee, laureaţi Nobel, dar şi Simone de Beauvoir, Arthur Miller, Susan Sontag, Mario Vargas Llosa.

Citeste si:  Horoscop de cariera 2011 pentru Gemeni

La cea de-a 24-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Ierusalim, care se va desfăşura în intervalul 15-20 februarie, sunt invitaţi şi scriitorii români Petru Cimpoieşu, Radu Aldulescu, Dan Lungu şi Gabriel Chifu, anunţă site-ul ICR Tel Aviv

Alături de scriitorii români, mai sunt invitaÅ£i artistul plastic Ioana Ursa, din partea Clubului Ilustratorilor de Carte din România, Lucia Toader, coordonator al programului „Burse pentru traducători străini” al Centrului NaÅ£ional al CărÅ£ii ÅŸi Bogdan-Alexandru Stănescu, directorul editorial al filialei BucureÅŸti a Editurii Polirom.

Citeste si:  Horoscopul anului 2014

Pe 16 februarie, în prima zi a târgului, se va lansa seria Norman Manea – „Opere complete”, printre dezbaterile literare, lecturile publice, expoziÅ£ia de ilustraÅ£ie de carte pentru copii organizate la standul României, organizat de către Institutul Cultural Român din Tel Aviv, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor ÅŸi Patrimoniului NaÅ£ional – DirecÅ£ia RelaÅ£ii InternaÅ£ionale ÅŸi cu sprijinul Ambasadei României în Statul Israel.

Citeste si:  Mancare si mare: Iliria albanezilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.