Prima statuie a lui Bob Marley din Europa a fost inaugurată în Serbia, lângă graniţa cu România

Prima statuie a lui Bob Marley din Europa, cu o înălţime de aproximativ doi metri, a fost inaugurată sâmbătăt în Serbia, în satul Banatski Sokola, aflat lângă graniţa cu România, relatează AFP.
Statuia, plasată lângă şcoala primară din sat, cu faţa la terenul pe care se ţine de patru ani festivalul de muzică Rock Village, îl înfăţişează pe icon-ul reggae jamaican cu chitara sa şi cu pumnul drept ridicat spre cer. Pe soclul monumentului se poate citi textul: “Bob Marley luptând pentru libertate înarmat cu o chitară”.

Citeste si:  Unde mergi in vacanta? Zodiile te sfatuiesc!

Inaugurarea monumentului a atras, în micul sat izolat, aflat la marginea regiunii sârbeşti Banat, câteva mii de iubitori ai genului reggae, din toată Serbia şi de toate vârstele, dintre care mulţi agitau steaguri jamaicane, precum şi portrete ale lui Marley. Seara, în întregime cosacrată ritmurilor din Caraibe, a fost animată şi de muzica unei trupe reggae locale şi a jamaicanilor Ras Abraham şi The Irie Wibes, aduşi special pentru ocazie în satul sârbesc, care numără aproximativ 300 de locuitori.

Citeste si:  Intr-un birou plin de barbati... inteligenta si frumoasa!

Ideea statuii i-a aparţinut organizatorului festivalului Rock Village, Mirko Miljus, care consideră că acest monument este cadoul perfect pentru satul său natal, unde trăiesc 17 comunităţi etnice, pentru că Bob Marley este un “simbol al luptei pentru toleranţă şi pentru o lume mai bună”.

În seara iaugurării, Miljus a citit mesajul ministrului jamaican al culturii, prin care acesta din urmă mulţumeşte Serbiei şi cetăţenilor ei, primii din Europa, care i-au făcut statuie lui Marley.

Citeste si:  Recrutarea tinerilor inca de la terminarea facultatii

În august anul trecut, un alt sat din Banatul sârbesc, a devenit celebru prin inugurarea unei statui înfăţişându-l pe boxer-ul Rocky Balboa, personajul de film interpretat de Sylvester Stallone.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.