Primarul orasului turc Batman il da in judecata pe regizorul filmului cu acelasi nume

Primarul unui oraÅŸ din Turcia l-a dat în judecată pe Christopher Nolan, regizor ÅŸi scenarist al ultimelor două producÅ£ii „Batman”, „Dark Knight” ÅŸi „Batman Begins”, pretinzând că acesta i-ar fi furat numele oraÅŸului, informează cotidianul britanic The Telegraph.

Oraşul, situat în sud-estul Turciei, cu o veche tradiţie în producerea uleiului şi cu origini datând încă din Neolitic, poartă acelaşi nume cu personajul apărut în 1939 ca protagonist al unor benzi desenate.

Citeste si:  Hoteluri inedite

„Există un singur Batman în lume”, afirmă primarul oraÅŸului turc, Hüseyin Kalkan.

Edilul spune că producătorii americani au luat numele oraşului turc fără a-i întreba pe locuitorii acestuia sau pe reprezentanţii lor.

Kalkan îşi susţine demersul prezentând şi o serie de crime nerezolvate din oraş, pe care le asociază cu influenţa negativă pe care a avut-o filmul.

Citeste si:  Intrebari ilegale la interviu

În plus, există plângeri ale unor foşti rezidenţi ai oraşului Batman referitoare la piedicile întâmpinate din partea americanilor pentru folosirea denumirii oraşului lor de origine în mediul de afaceri american.

Seria de filme „Batman” a început în 1989, cu Jack Nicholson în rolul principal. De atunci, au mai fost făcute alte cinci pelicule, în rolul omului-liliac jucând, pe rând, Michael Keaton, George Clooney, Val Kilmer ÅŸi Christian Bale.

Citeste si:  Zanzibar, paradisul mirodeniilor

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.