Primul Festival National de Parenting din Romania: 26-28 septembrie

Asociatia Oameni Noi anunta lansarea primului Festival National de Parenting din Romania, In Familie, (http://festivalparenting.ro), care va avea loc in perioada 26-28 septembrie la Sala Palatului, in Bucuresti.

Evenimentul se adreseaza in special parintilor, care au copii de toate varstele (0 – 18 ani) si este prima initiativa de amploare nationala (Bucuresti (2014), Cluj si Timisoara (2015)) in domeniul parenting-ului.

In cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru parinti, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialisti romani in domenii care tin de dezvoltarea copiilor.

Structura workshop-urilor este construita pe trei paliere – educatie fizica, educatie mentala, educatie emotionala si pe segmente de varsta ale copiilor 0-3 ani, copii prescolari, scolari si adolescenti. De asemenea, exista sesiuni care adreseaza problematici generale si la care poate participa orice parinte.

Citeste si:  Aguilera pe urmele lui Britney?

“In urma intalnirilor cu parintii, atat in cadrul profesional, cat si informal, am sesizat o nevoie reala a parintilor de astazi de a fi ghidati in educarea noilor generatii. Instinctul matern/patern, doar impreuna cu o aprofundare temeinica a cunostintelor legate de dezvoltarea completa a copilului (fizic , mental, emotional) poate asigura o relatie sanatoasa parinte-copil. Stim deja ca parintele este psihologul de fiecare zi al copilului si este necesar sa fie pregatit corespunzator. Totodata, in multe cazuri, sistemul de educatie formala si familiala al parintilor nostri nu mai poate fi aplicat acestor copii“, declara Mirela Horumba, psiholog si initiator al Festivalului National de Parenting ”In Familie”.

Workshop-urile pentru adulti abordeaza o gama ampla de aspecte, de la nutritie, la sexualitate, la siguranta personala a copiilor, gestionarea optiunilor de cariera, copii supradotati, copii cu dizabilitati, copii cu IQ normal, copii din familii monoparentale, copii cu ADHD, familii cu mai multi copii etc.

Citeste si:  Munca in strainatate (partea I)

Pentru inscrieri la workshop-uri http://festivalparenting.ro.

In cadrul evenimentului, va exista o zona de workshop-uri, completata de o zona expozitionala.

***
ASOCIATIA OAMENI NOI
Asociatia OAMENI NOI s-a infiintat in septembrie 2013, ca un rezultat firesc al intalnirii unor oameni cu preocupari comune in domeniul educatiei. Asociatia are drept scop promovarea cetateniei active si responsabile, a culturii si a educatiei in vederea construirii unui stil de viata sanatos (fizic, mental, emotional si social), pentru toate categoriile de varsta (copii, tineri, adulti si varstnici) si de medii sociale (atat categorii sociale cu potential cat si categorii sociale defavorizate), utilizand activitati specifice educatiei non-formale. Intre proiectele asociatiei, Festivalul National de Parenting, www.bibliotecapentruparinti.ro; ”Clubul Bright Parents„ in parteneriat cu Shakespeare School.

Citeste si:  Programul festivalului Dilema Veche

MIRELA HORUMBA
Mirela HORUMBA este psiholog, consilier autonom si psihoterapeut sub supervizare acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
Este licentiata in psihologie, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti si absolventa a Programului Masteral de psihodiagnostic, psihoterapie experiential unificatoare si dezvoltare personala, sub indrumarea doamnei profesor universitar, doctor in psihologie, Iolanda Mitrofan. Are stagii de formare in art-terapie, inteligenta emotionala si rezistenta la schimbare, dramaterapie, hipnoza, managementul stresului, in psihodiagnostic si psihoterapie experiential unificatoare, analiza tranzactionala, programare neurolingvistica, terapie sistemica de familie, cuplu si copil , tehnici de eliberare emotionala, constelatii familiale.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.