Primul festival romanesc de muzica si cultura balcanica

Balkanik! este denumirea primului festival romanesc de muzica si cultura balcanica, care se va desfasura in zilele de 23 si 24 septembrie, la Gradina Uranus din Capitala, incluzand concertele unor trupe ca Ternipe din Ungaria, Baba Zula din Turcia si Mahala Rai Banda.

Festivalul este organizat de Asociatia Culturala Metropolis cu sustinerea Primariei Sectorului 5 si a Primariei Generale a Capitalei. Concertele vor incepe de la ora 19.00 (vineri) si de la ora 18.00 (sambata), scrie Mediafax.

Invitati speciali vor fi membrii trupei Baba Zula din Turcia. Reprezentatiile lor ritualice includ dansatoare din buric si costume impresionante. Trupa Baba Zula a avut colaborari cu staruri precum Dr. Das (Asian Dub Foundation), Ralph Carney din San Francisco (saxofonist care a lucrat cu Tom Waits ) si Mad Professor (care a mai lucrat cu Lee Perry de la Massive Attack).

Citeste si:  Sfaturi si exemple pentru redactarea scrisorii de intentie (partea I)

Pentru prima data in Romania, pe scena se va afla Orchestra Salijevic din Serbia, care a devenit cunoscuta dupa ce a jucat si a interpretat muzica in filmul „Underground”, al lui Emir Kusturica. Piesele lor „Kalashnjikov” si „Mesečina” sunt astazi doua dintre cele mai mari hituri balcanice.

Trupa Ternipe din Ungaria este un alt invitat care va incinge atmosfera festivalului. Cantaretii se bucura de aprecierea publicului romanesc, datorita piesei „Muro shavo kiki”.

Citeste si:  Schimbari de succes

Mahala Rai Banda, trupa din faimosul sat de lautari Zece Prajini, care a facut furori in lume datorita vivacitatii ritmului si mixului de stiluri si genuri muzicale, va fi de asemenea prezenta. Muzica lor poate fi pozitionata la intersectia dintre muzica lautareasca si muzica de club Balkan Beats. Cel de-al doilea album al „regilor din mahala” a fost votat printre cele mai bune albume ale anului 2009 de faimoasa revista de muzica Songlines. Cantecul lor „Magalageasca” (varianta originala si varianta remixata a lui Shantel) a aparut in filmul „Borat”.

Taraf de Haidouks este o alta trupa romaneasca care va urca pe scena festivalului. Aceasta este o trupa de renume international si este detinatoarea unui istoric impresionant avand fani celebri precum Yehudi Menuhin si Johnny Depp (alaturi de care au aparut in filmul „The Man Who Cried”).

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 30 decembrie - 5 ianuarie

Pe langa spectacole, publicul va mai avea parte de degustari de cafea armeneasca, targ de artizanat si alte surprize.

Gasiti bilete in reteaua de magazine Germanos, reteaua de magazine Vodafone, reteaua de magazine Orange, reteaua de magazine Domo, Librariile Humanitas, reteaua Carturesti, Muzica Store, Sala Palatului, Mall Vitan (info point), Plaza Romania (info point).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.