Primul manual de istoria comunismului din România va fi lansat pe 10 septembrie

Manualul „O istorie a comunismului din România”, după care va fi predat cursul opÅ£ional pentru clasele a IX-a ÅŸi a X-a, va fi lansat pe 10 septembrie, iar primii 30 de profesori vor fi instruiÅ£i în perioada 4-5 septembrie, a anunÅ£at, miercuri, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Pentru a putea preda cursul opţional de Istoria comunismului, care va fi accesibil liceenilor începând din septembrie, profesorii vor lua, mai întâi, ei înşişi lecţii, de la cercetătorii din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), care au redactat manualul cursului.

Citeste si:  "Epopeea lui Ghilgames", un adevarat maraton teatral la Odeon

La cursuri vor participa 30 de profesori de istorie, care vor deveni, la rândul lor, formatori ai IICCR, pe probleme de didactică a predării comunismului. Profesorii vor fi aleşi dintre cei care au cercetat istoria comunismului, în funcţie de rezultatele avute în acest demers ştiinţific. Următorul curs se va desfăşura în prima jumătate a anului 2009 şi va avea în vedere formarea unui număr de 100 de profesori de istorie.

Citeste si:  Amsterdam - sex, muzee, dulciuri

Manualul care va fi folosit la curs, realizat de şase cercetători din cadrul IICCR, îi are ca referenţi pe Stelian Tănase şi pe Neagu Djuvara.

Pe 24 iulie, Ministerul Educaţiei a anunţat că, din anul şcolar 2008-2009, elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor putea alege să studieze, la cursurile opţionale, istoria comunismului românesc. Ulterior, profesorii şi elevii care au participat la Şcoala de Vară de la Sighet au cerut ministerului ca studiul represiunii comuniste să fie obligatoriu în liceu, iar Istoria României să fie inclusă, din nou, între probele impuse la examenul de bacalaureat.

Citeste si:  O caricatura cu o maimuta declanseaza o polemica legata de Obama

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.