Primul telefon dublu

Telefoane cu doua SIM-uri am mai vazut. Chiar si telefoane cu doua fete am mai vazut. Dar n-am vazut niciodata telefoane cu doua fete si doua SIM-uri. Pe asta au mizat cei de la WND Telecom cand au adus in Romania ultimele lor „creatii”: WND Wind Duo 2100 si WND Wind Duo 2200.

Aparent, sunt doua telefoane normale, chiar banale, cel putin din punctul de vedere al design-ului. Dar, la o privire mai atenta, iti dai seama ca cele doua telefoane sunt de fapt… patru. Adica fiecare dintre ele este … doua.

Fiecare dintre cele doua telefoane are doua fete, deci doua ecrane si doua tastaturi, care functioneaza in mod independent. Deci, pentru fiecare cartela introdusa in telefon, ai o tastatura si un ecran si poti crea un set diferit de setari. Este ca si cum ai avea doua telefoane lipite spate in spate. Asta inseamna ca nu mai exista sansa sa incurci cele doua cartele si cele doua retele, sa uiti cine te suna si in ce retea.

Citeste si:  Arhipelagul Filipinez

E adevarat ca iese un telefon destul de gros si mare. Atat modelul 2100, cat si celalalt, 2200, masoara 98 x 47.5 x 17.3 mm. Avand in vedere ca telefoanele moderne au „scazut” pana la grosimi de 9 mm, cei 17,3 mm ai telefoanelor WND inseamna o grosime destul de mare, dar si avantajele sunt mari.

Citeste si:  Alter ego-uri otomane

Pe langa calitatile dual-sim si dual-face, modelele 2100 si 220 de la WND sunt dotate cu tot ce nu trebuie sa lipseasca unui telefon modern: MP3 player pentru melomani, MP4 player pentru cinefili, camera foto de 2 MP pentru pasionatii de fotografii, WAP, GPRS si e-mail pentru cei care nu se pot dezlipi de internet, Bluetooth si port USB pentru cei care vor sa faca transfer de date de pe calculator sau alte telefoane. Memoria interna e de 128 MB, dar se poate extinde cu un card de memorie microSD. Ecranul e destul de mic, doar 1,8 inch, cu 256K culori.

Citeste si:  Acomodarea la birou

Cele doua telefoane lansate in Romania sunt doar primele dintr-o serie intreaga. Va urma un model de lux, WND Duo 2300, cu un design deosebit si dotari tehnice superioare, destinat celor care tin la imagine. Un alt model faimos al coreenilor de la WND este Wind Duo Atom, un telefon a carui suprafata tactila se transforma in ecran sau tastatura virtuala, in functie de pozitie.

wnd duo

Telefoanele prezente pe piata romaneasca se pot gasi deja in magazine. Wnd Duo 2100 costa 809,43 RON la marketonline.ro, iar Wnd Duo 2200 am gasit la Cumparaieftin.ro cu 1.428,12 lei.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.