Principalele atractii turistice ale Boliviei

Please select a featured image for your post

Bolivia e situata in centrul Americii de Sud iar impreuna cu Uruguay, sunt singurele tari din America Latina fara iesire la mare. Se invecineaza cu Brazilia la nord si est, Paraguay in sud-est, Argentina in sud si cu Chile si Peru la vest.
Principala forma de relief a Boliviei o reprezinta Muntii Anzi, ce ocupa partea de apus a tarii, iar pe langa acestia o serie de vai impadurite si strabatute de numeroase cursuri de apa si zona joasa Amazon. Aici se afla si lacul Titicaca, care e cel mai mare lac navigabil din lume. Conducerea administrativa a tarii si-o impart doua orase importante: Sucre, care e capitala legala si sediul puterii judiciare si La Paz, care gazduieste sediul Guvernului.
Sucre, cunoscut si ca Orasul Alb e faimos pentru piesele decorative si pentru tesaturile facute de localnicii sai si vandute in targul Tarabusco.
Citeste si:  4 pasi in organizarea nuntii
Aici se fabrica si faimoasele palarii boliviene si ciocolata boliviana, de foarte buna calitate. Casele din oras sunt vopsite in alb pentru a pastra putin din atmosfera coloniala iar orasul are influente atat din epoca pre-columbiana, clombiana cat si din cea post-columbiana.
Capela manastirii din Sucre, devenita muzeu, e locul unde Bolivia si-a declarat independenta. In apropiere de fostul Chuquisaca se gasesc ramasitele asezarilor incase si o colectie impresionanta de arme de dinozauri, Cal Orkco, imprimate pe un perete inclinat la 70 de grade, ce in trecut a fost fundul unui lac. La Paz, e capitala aflata la cea mai mare inaltime din lume, la 3800 de m. Centrul orasului este foarte aglomerat si se intinde pe o singura artera numita Aviator Ismael Montes. Fiind cea mai saraca tara din America de Sud, iar La Pazul nu face exceptie, oamenii traiesc din ce vand si cersit, fiind foarte putini cei care au slujbe decente. Cartierul Miraflores, e destinat bogatiilor, fiind locul unde se gasesc hotelurile, restaurantele si magazinele de lux.
Citeste si:  Urla haita... Lansare de carte
Santa Cruz de la Sierra, cunoscut simplu ca si Santa Cruz, in traducere Sfanta Cruce, a fost numit dupa raul cu acelasi nume, fiind numit la randul sau de catre parintele Kino.
Chiar daca orasul s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada, acesta mai pastreaza elemente si traditii ale culturii sale. O data pe an, are loc festivalul Mardi Gras, al doilea ca marime din lume dupa festivalul din Rio de Janeiro. Plaja Red White and Blue, reprezinta locul de adunare al nudistiilor ce vin in Santa Cruz. Acestia au la dispozitie un camping, locuri amenajate pentru gratar si terenuri de volei.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum arati!
Laguna Creek Beach, cu dune de nisip si cu numeroase pasari, e situata in nordul orasului. Plaja nu e foarte aglomerata si nu e destinata exclusiv nudistilor. Bolivia gazduieste anual Carnaval de Oruro, proclamat de UNESCO in anul 2001, ca fiind printre primele 19 capodopere de patrimoniu oral si intangibil al umanitatii. Gastronomia traditionala ofera o mare varietate de arome si ingrediente, mancarurile traditionale fiind: picante de pollo, pui in sos picant salsa cu orez sau yucca, sopa de mani, o supa densa de alune si masaco iar bauturile traditionale: mocochinchi, din piersici fierte cu miere, chichi, bautura alcoolica din porumb alb farmentat si somo, o bautura din porumb servita rece.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.