Printii Spaniei vor primi, drept cadou de aniversare, un tablou pictat de un artist roman

Prinţii moştenitori ai Spaniei, prinţul Felipe şi soţia sa, Letizia, vor primi un tablou cu portretele lor, pictat de un artist român din Madrid, cu ocazia împlinirii a cinci ani de la căsătorie, potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, citat de Rador.

Tabloul pictorului român Romeo Niram are dimensiunile de 2 pe 1,60 metri, iar rama, realizată de artistul Bogdan Ater, este o reproducere a „PorÅ£ii sărutului” de Constantin BrâncuÅŸi.

Citeste si:  Etica in administrarea afacerii

Criticul de artă Begonia Fernandez, profesor la Universitatea Autonomă din Madrid, spune că lucrarea este o surpriză, pentru că nimeni nu a văzut portretele, însă apreciază că poate să fie foarte interesantă.

„Cred că este, în afară de o idee foarte bună ÅŸi o lucrare foarte frumoasă, o legătură între o parte fundamentală a culturii române, cum este BrâncuÅŸi ÅŸi „Poarta sărutului”, cu simbolistica ei, cu portretul unui cuplu care, cu mai mare sau mai mică plăcere pentru public, se presupune că s-a căsătorit din dragoste, pentru că au existat multe piedici pentru această nuntă”, a precizat Begonia Fernandez.

Citeste si:  Zodiile si jucariile erotice

Pentru a putea să le ofere tabloul principilor de Asturias, pictorul Romeo Niram va fi numit membru al Gărzii Regale, iar ceremonia de înmânare a lucrării va avea loc în 27 mai.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.