Proiectie speciala pe raul Dambovita in cadrul Festivalului Anonimul: Omnibusul Anonimul 10

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL va invita miercuri, 13 august, incepand cu ora 20.30, la Centrul de Ecoturism Romania, pe Dambovita, la un eveniment special, realizat alaturi de Asociatia Ivan Patzaichin – MILA 23.
In cadrul acestui eveniment va fi proiectat pe un ecran urias, aflat de o parte a raului Dambovita, “Omnibusul ANONIMUL 10”, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu. Spectatorii vor putea vedea filmul intr-un spatiu neconventional: fie din lotci sau padele amplasate in apa, fie de pe iarba, intr-un cadru special amenajat.

Omnibusul produs in 2013, cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta a festivalului, a fost prezentat in cadrul programului “Actori in spatele camerei” la cea de-a zecea editie.
Actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu au scris scenariile si au regizat povestile a caror actiune este legata de locul in care s-a desfasurat festivalul timp de 10 ani, Delta Dunarii. Filmarile celor trei scurtmetraje au fost realizate la Sfantu Gheorghe.

Citeste si:  RADACINI BRANCOVENESTI

Centrul de Ecoturism Rowmania, de pe Dambovita (segmentul de rau dintre Biblioteca Nationala si Pod Unirea), este un proiect care isi propune sa atraga atentia asupra unui concept care nu este inca deplin inteles si aplicat: ecoturismul.

“Cei care traiesc in mediul urban au pierdut in mare masura legatura directa cu natura. Scopul ecoturismului este de a-i reconecta la aceasta si de a-i face sa o aprecieze altfel. Incercarea noastra de a recupera Dambovita – un spatiu public care, pe nedrept, si-a pierdut identitatea si frumusetea – si de a reda-o bucurestenilor se inscrie tocmai in aceasta directie. Va invit, asadar, sa incercati in premiera o experienta cinematografica de la luciul apei: o vizionare de film din barca. Poti veni cu ea de acasa, noi punem la bataie canotcile, stand up paddling-urile si lotca solara”, spune Ivan Patzaichin.

Asadar, in cadrul evenimentului de miercuri, 13 august, va fi proiectat Omnibusul ANONIMUL 10, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu.

Citeste si:  Networking-ul profesional, un ajutor in cariera

Omnibusul produs in 2013, cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta a Festivalului, a fost prezentat in cadrul programului “Actori in spatele camerei” la cea de-a zecea editie. Actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu au scris scenariile si au regizat povestile a caror actiune este legata de locul in care s-a desfasurat Festivalul timp de 10 ani, Delta Dunarii. Filmarile celor trei scurtmetraje au fost realizate la Sfantu Gheorghe.

Detalii despre filmele care alcatuiesc “Omnibusul ANONIMUL 10”

“Un Duet”, filmul regizat de Andi Vasluianu, urmareste povestea unui scenarist si a unui actor care vorbesc despre proiectele lor profesionale, dar ajung sa-si impartaseasca sentimente intime si sa-si faca reprosuri. Cu ajutorul berii si al vinului isi regandesc si deruleaza inapoi discutia.
Cu: Ionut Visan si Mihai Calota.

“Kazimir” (r. Dorian Boguta) locuieste intr-un sat lipovenesc retras, din Delta Dunarii, si este un diacon care poseda puteri tamaduitoare. Fortele binelui si ale raului isi fac simtita prezenta in preajma unor turisti care au venit intr-un moment total nepotrivit.
Cu: Ion Rusu, Elias Ferkin, Alexandru Papadopol, Iulia Verdes, Vitalie Todirascu, Ion Alici, Nicoleta Rusu, Ion Paliu.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 10-16 noiembrie

“Retur” (r. Emanuel Parvu)
In Delta Dunarii, oamenii sunt ghidati de credinte arhaice, insa nici macar pamantul nu mai este in armonie cu obiceiurile lor invechite. Dezgroparea mortilor dupa 10 ani pentru a le spala oasele se poate transforma intr-o adevarata aventura. Desi preotul le-a interzis satenilor sa mai sape la mormintele din cimitir, membrii unei familii din Sfantu Gheorghe decid sa-l ignore.

Cea de-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, organizata de Fundatia Anonimul cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Institutului Cultural Roman si Televiziunii Romane- coproducator, va avea loc in perioada 12-17 august, in Bucuresti, la Verde Stop si Cinema Studio.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.