Radio 21 ÅŸi ZU au fost amendate de CNA cu cate 5.000 de lei, pentru parodierea lui Eminescu

Posturile de radio 21 şi ZU au a fost amendate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu câte 5.000 de lei, pentru încălcarea Legii audiovizualului în ediţii ale emisiunilor matinale în care au fost parodiate poezii scrise de Mihai Eminescu, potrivit unei decizii de marţi a consiliului.

ÃŽn cazul postului Radio ZU, sancÅ£iunea vizează difuzarea unei farse cu caracter obscen la o oră nerecomandată minorilor, în emisiunea „Morning ZU” din data de 12 ianuarie, ÅŸi difuzarea unei parodii după poezia „Luceafărul”, care încalcă articolele din Legea audiovizualului referitoare la respectarea identităţii naÅ£ionale ÅŸi la protejarea valorilor culturale, în ediÅ£ia din 15 ianuarie a aceleiaÅŸi emisiuni.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 14-16 martie

Tot pentru nerespectarea articolului referitor la protejarea valorilor culturale, membrii CNA au decis să amendeze Radio 21 pentru ediÅ£ia din 15 ianuarie a emisiunii „Fabrica Dementă”, în care a fost prezentată o parodie după poezia lui Mihai Eminescu „Fiind băiet păduri cutreieram”.

Pe 15 ianuarie 2009, dată la care cele două posturi au difuzat parodii ale poeziilor, s-au împlinit 159 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum stai cu rautatea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.