Regizorul Almodovar face un nou film cu Penelope Cruz

Regizorul spaniol Pedro Almodavar reia filmările împreună cu actriÅ£a Penelope Cruz, vedeta celui mai recent film al său, „Volver” (2006), pentru o nouă producÅ£ie, „Broken Embraces”, care va fi lansată în primăvara anului 2009, potrivit „Variety”.

Scenariul peliculei „Broken Embraces” („Los abrazos rotos”) este semnat de Almodovar ÅŸi spune o poveste de dragoste în care sunt implicate patru personaje. Pelicula va fi filmată în stilul filmului noir american din anii ’50 ÅŸi ar putea fi încadrată în mai multe genuri, inclusiv thriller, potrivit regizorului.

Almodovar a declarat că scenariul pentru „Broken Embraces” seamănă cel mai mult cu un roman dintre toate cele pe care le-a scris până în prezent. Regizorul a mai spus că atmosfera întunecată care se va regăsi în film i-a fost inspirată de o serie de migrene care l-au făcut hipersensibil la lumina puternică.

Citeste si:  Cronica de stadion. Si de meci. De fotbal

Filmările vor avea loc în Madrid şi în insulele Canare.

Alături de Penelope Cruz, distribuţia îi include şi pe actorii spanioli Lluis Homar şi Blanca Portillo, care au colaborat în trecut cu regizorul Almodovar.

Producţia va avea premiera în martie 2009 în Spania, iar drepturile de difuzare în SUA au fost deja achiziţionate de Sony Pictures Classics.

Citeste si:  Swiss-Cosmetics.ro - pentru femeia moderna, activa si eleganta

Pelicula „Volver” i-a adus lui Almodovar numeroase nominalizări pentru cel mai bun film sau cel mai bun film într-o limbă străină la festivaluri internaÅ£ionale, inclusiv pentru premiile Palme d’Or, BAFTA, César sau Globul de Aur.

Regizorul Almodovar a câştigat cu filmul „Volver” premiul pentru cea mai bună regie ÅŸi premiul publicului la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarurilor în Europa, Premiul Goya pentru cel mai bun film ÅŸi Premiul FIPRESCI pentru filmul anului la Festivalul de la San Sebastian.

Pentru rolul principal din „Volver”, Penelope Cruz a fost nominalizată la Oscar, ÅŸi la multe alte premii, dintre care i-au fost acordate, printre altele, premiul pentru cea mai bună actriţă la Cannes, Premiul Academiei Europene de Film ÅŸi Premiul Goya. ActriÅ£a a colaborat recent cu Woody Allen, alături de compatriotul ei Javier Bardem ÅŸi de Scarlett Johansson, la pelicula filmată în Spania „Vicky Cristina Barcelona”, care a avut premiera în luna august, iar în octombrie, va începe filmările la „Nine”, în regia lui Rob Marshall, după un scenariu de Frederico Fellini, film în care va juca alături de actori precum Nicole Kidman, Daniel Day-Lewis, Kate Hudson sau Marion Cotillard.

Citeste si:  Gandeste-te la tine cu simpatie si respect

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.