Republica Capului Verde, Perla Oceanului Atlantic

Please select a featured image for your post

Republica Capului Verde, numita si Perla Oceanului Atlantic, e formata dintr- un arhipelag situat in largul tarmului vestic al Africii. Din aceasta fac parte zece insule, care se impart in doua mari grupuri: Insulele de Nord din grupa Barlavento din care fac parte Sao Antao, Boa Vista, San Nicolao, San Vicente, Sal si Santa Luiza si Insulele de Sud, ce alcatuiesc grupa Sotavento, din care fac parte: Sao Tiago, Fogo, Maio si Brava pe suprafata careia se intind munti si plaje vaste. Arhipelagul este descoperit in anul 1456 de catre venetianul Alvise Ca da Mosto, aflat in serviciul Portugaliei.
In acea perioada insulele nu erau locuite iar mai apoi au devenit posesiuni lusitane, administrate de un guvernator unic, cu resedinta la Ribiera Grande iar din anul 1614 la Praia. In anul 1951, insulele sunt declarate ca fiind provincie de peste mari a Portugaliei, iar in 1974, dupa incheierea unui acord cu Lisabona, Capul Verde isi proclama independenta de stat. Desi secole de-a randul Insulele Capului Verde au constituit epicentrul comertului cu sclavi si au fost cunoscute numai datorita acestui lucru, acestea reprezinta un loc exotic cu recifuri de corali si sute de faleze abrupte, cu forme magnifice sculptate de vant, cu plantatii de trestie de zahar, mii de banani si nuci de cocos.
Insulele Capului Verde formeaza un arhipelag in vestul coastei africane, cu origine vulcanica, in prezent mai existent doar un singur vulcan activ pe una din insule. In arhipelagul situat la 500 de km de Africa traiesc numeroase specii endemice de pasari si reptile. Peisajul exotic al acestuia, tinuturile nedescoperite, climatul excelent, plajele insorite, flora, fauna si apele cristaline fac din aceasta un mic paradis, un loc pe care cu siguranta nu o sa-l uitati usor.
Citeste si:  Gala de decernare a Premiilor RoBlogFest, live pe Realitatea.NET ÅŸi Cotidianul. ro
Insula Sal, a avut un rol important in industria tarii, datorita numeroaselor sale mine de sare. Aceasta are doua orase important: Espargos care e capitala acesteia si Santa Marina, centrul turistic al insulei. Santioago este insula principala, aici aflandu-se si capitala tarii, Praia si este centrul unei platforme stancoase cunoscuta sub numele de Plato. In Praia se afla ferry portul Insulei Santiago si unul din cele doua aeroporturi internationale ale arhipelagului.
Citeste si:  Hiroshima, orasul renascut
Capitala este cel mai mare oras din arhipelag, un important centru comercial si port de unde sunt exportate cafea, trestie de zahar si fructe tropicale. Cel mai vechi oras al Republicii Capului Verde este Cidade Velha, castigator a premiului UNESCO World Heritage, ca prima asezare europeana de la tropice. Orasul e format din stradute inguste si prafuite si case de piatra, zona fiind umbrita de ruinele vechii fortarete St. Filipe, ce dateaza din sec XV si ofera privelisti exceptionale asupra orasului si tarmului. Pe insula pot fi vazute ruinele unei catedrale construite in anul 1693 si stalpul infamiei din Orasul Vechi.
Citeste si:  Marketing in turism
Sao Felipe e un oras cochet cu piatete dragute si bulavarde largi, fiind situat pe insula vulcanica Fogo.
Bulevardele acestuia sunt impanzite de case construite in stil clasic colonial de catre proprietarii de ferme, cu materiale importate din Africa de Sud sau Portugalia. Cum va apropiati de mare, o sa puteti vedea imagini absolute superbe cu valuri inspumate ce se lovesc de plaja cu nisip negru vulcanic. Insulele Capului Verde sunt un loc care poate fi vizitat pe intreg parcursul anului, temperaturile pastrandu-se pe intreaga perioada a anului peste 24 de grade Celsius, ceea ce-l face destinatia ideala pentru vacanta de vara sau pentru o vacanta de iarna cu soare.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.