Republica Dominicana sau Mica Spanie

Please select a featured image for your post

Republica Dominicana e situata in America Centrala, in nordul Marii Caraibelor si in partea de est a insulei Hispaniola, avand ca vecin in vest statul Haiti.
Aceasta a fost declarata ca fiind cel mai frumos pamant din Lumea Noua si a fost descoperita de Cristofor Columb in anul 1942, numind-o Mica Spanie. Costele insulei au un decor muntos de o frumusete inimaginabila, culminand cu varful Pico Duarte ce atinge inaltimea de 3175 m. Un adevarat paradis in Marea Craibelor, aceasta destinatie are de oferit cate ceva pentru fiecare: plaje din cele mai apreciate in lume cu nispi alb si fin, scaldate in ape cristaline si linistite, cele mai cunoscute fiind Playa Grande, Sosua Beach, Playa Dorada, Punta Cana si Playa Bavaro, pe suprafata careia se afla numerosi cocotieri, hoteluri de lux si complexuri all inclusive. Clima tarii este tropicala maritima si e impartita in doua sezoane importante: vara si iarna. Capitala tarii se afla la Santo Domingo, numele complet al acestuia fiind Santo Domingo de Guzman, oras unde a fost construita prima catedrala, prima universitate si primul spital al Lumii Noi. Acesta este cel mai vechi oras locuit de europeni fara intrerupere si primul oras colonial spaniol din Lumea Noua.
Santo Domingo este un oras foarte frumos, in care modernul se imbina cu farmecul societatii vechi, avand o arhitectura coloniala impresionanta.
Citeste si:  Irlanda: castele, bere, tatal lui Dracula
Orasul e impartit in doua zone importante: Zona Colonial, a cuceritorilor spanioli, punctul de sosire al colonistilor si centrul administrativ. Zona Coloniala e aflata pe malul vestic al raului Ozma, o zona cu stradute pietruite, monumente istorice si numeroase exemple de arhitectura spaniola din lumea veche, ramase intacte pana in prezent.
Principalele atractii turistice ale orasului sunt: Muzeul Omului Dominican, Muzeul de Arta Moderna, Malecon, faleza cu palmieri, Estadio Quisqueya, unde puteti urmari diferite activitati sportive, Los Tres Ojos, un grup de pesteri si lagune cu apa dulce si Faro del Colon, construit in forma de cruce si care noaptea proiecteaza pe cer o raza de lumina sub forma unei cruci. Orasul este genul de oras turistic care nu doarme niciodata, avand una din cele mai atractive vieti de noapte din zona Caraibelor.
Citeste si:  Dentist's wife, geanta de laptop pentru ea. Spune "aaaah"!
Cabarete, este un oras cochet, unde luxul se intalneste la fiecare pas. Acesta gazduieste numeroase baruri si discoteci unde ve-ti putea asculta muzica live in fiecare noapte.
Golful din oras,cu o suprafata imensa e considerat a fi unul dintre cele mai bune locatii din lume pentru windsurfing, gazduind anual competitii de windsurfing atat pentru profesionisti cat si pentru amatori. Alte activitati ce pot fi desfasurate in oras sunt: ciclismul montan, wakeboarding, ce reprezinta o combinatie intre schi nautic, snow boarding si surfing, motocross, paintball sau skate Ramp. Viata de noapte din Cabarete este foarte agitata, pe plaja existand foarte multe restaurante si cluburi, unele din ele organizand seri tematice sau muzicale. Plaja Caleton, situata in apropiere de Cabarete, este o laguna mica cu nisip alb si ape linistite. Aceasta este mai putin aglomerata, de aceea daca aveti nevoie de o zi mai linistita, plaja este locul ideal. Una din cele mai cautate locatii din Republica Dominica este statiunea Punta Cana, amenajata in stil European si unde se pot practica o gama intreaga de sporturi maritime.
Citeste si:  Genti speciale pentru femei speciale la Tarafashion.ro
Nu lipsesc nici micile distractii din Parcul Manati sau spectacolele cu delfini si cai dresati. Plajele acesteia sunt de un alb imaculat, cu ape limpezi si siruri nesfarsite de palmieri inalti. Statiunile mari, ca niste adevarate orase va pun la dispozitie diferite modalitati de agrement precum sporturi de apa, terenuri de golf, statiuni climaterice, gradini tropicale si gradini zoologice. Playa Dorada e o statiune ingradita, aflata in apropiere de Puerto Plata. In zona mai exista zece statiuni separate, fiecare cu propriile restaurante, cluburi si propriile modalitati de relaxare. Aceasta detine o suprafata de aproximativ 2 km de plaja, un mall care gazduieste restaurante, baruri, magazine de suveniruri, un cinematograf si un teren de golf.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.