Retelele de socializare au semnat primul acord pentru protectia copiilor pe internet

Facebook, Google şi Yahoo sunt câteva dintre companiile care au semnat, marţi, primul acord european pentru protejarea minorilor utilizatori ai reţelelor de socializare, scrie presa britanică.

Semnarea acordului a avut loc cu ocazia celebrării Zilei internaţionale a siguranţei pe internet, organizată de Comisia Europeană ca un mijloc de auto-reglementare pentru principalii jucători din mediul online.

Acordul este o urmare a cererilor adresate industriei online de secretarul de stat britanic pentru cultură, media şi sport, pentru a se asigura că există suficiente măsuri de siguranţă, în special în ce priveşte copiii, în mediul catalogat de acesta ca fiind complet lipsit de legi.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 23-25 mai

Site-urile reţelelor de socializare atrag 41,7 milioane de utilizatori în Europa, iar specialiştii se aşteaptă ca numărul lor să se dubleze până în 2012.

„ReÅ£elele de socializare au un potenÅ£ial enorm de a se dezvolta în Europa. Ele pot să ajute la dezvoltarea economiilor ÅŸi să facă mai interactivă societatea în care trăim – atât timp cât copiii pot avea încredere ÅŸi pot rămâne în siguranţă atunci când îşi fac noi prieteni ÅŸi împărtăşesc detalii din viaÅ£a personală pe internet”, a spus Comisarul European pentru TelecomunicaÅ£ii, Viviane Reding.

Citeste si:  Cum sa depasiti perioada de criza

Succesul acordului, va consta, potrivit lui Reding, în stoparea cazurilor de hărţuire a minorilor prin intermediul site-urilor sau a mesajelor de tip SMS, precum şi a cazurilor de abuzuri sexuale din partea utilizatorilor care îşi falsifică identitatea.

Reprezentanţii reţelelor de socializare au promis crearea unui sistem facil de raportare a cazurilor de abuz, dar şi luarea unor măsuri pentru asigurarea confidenţialităţii datelor, în special pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani.

Citeste si:  Calatoria spre eternitate intr-un spectacol de teatru inspirat de Herta Muller

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.