Richard Wright, membru fondator al trupei Pink Floyd, a încetat din viaţă

Clăparul Richard Wright, unul din membrii fondatori ai trupei Pink Floyd, a decedat luni în locuinţa sa din Marea Britanie, la vârsta de 65 de ani, în urma unui cancer, a anunţat purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

Richard Wright, născut la Londra pe 28 iulie 1943, este autorul unor melodii precum „Dark side of the moon”, „The great gig in the sky”, „Us and them” ÅŸi „Wish you were here”.

Citeste si:  Calatoria spre eternitate intr-un spectacol de teatru inspirat de Herta Muller

Clăpar şi pianist autodidact, Wright s-a întâlnit cu Roger Waters şi Nick Mason la şcoala de arhitectură s-a alăturat formaţiei lor Sigma 6, căreia i-au dat apoi numele Pink Floyd, în 1965.

Wright a scos primul său album solo, „Wet dream”, în 1978, părăsind trupa, din cauza relaÅ£iei conflictuale cu Roger Waters, chiar după terminarea înregistrărilor pentru albumul „The Wall”, lansat un an mai târziu. Cu toate acestea, Richard Wright a continuat să apară în concerte cu Pink Floyd în 1980 ÅŸi 1981.

Citeste si:  Blaxy Girls sau Emo kids?

Anul trecut, el a participat alături de trupă la un concert în memoria lui Syd Barret, un fost membru Pink Floyd, decedat în 2006.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.