Rising Stars in Fashion Design – conferinta despre pasii catre o cariera de succes in domeniu

Asociatia Oricum in parteneriat cu EDU Project, reprezentant in Romania al Istituto Europeo di Design Italia, va organiza pe data de 4 Decembrie conferinta „Rising Stars in Fashion Design”, primul eveniment dintr-o serie de 15 ca parte a Filter Design Festival.

Gandita sa raspunda la intrebari precum: „Va doriti o cariera ca designer de moda?” „Vreti sa deveniti un designer de succes?”, „Care sunt cele mai potrivite cursuri/facultati pentru a avea o cariera internationala?”, conferinta pe care o organizam va aduce fata in fata cu o serie de tineri designeri si experti in domeniul designului vestimentar pentru a demonstra cum talentul, studiile in domeniu, curajul, exploatarea oportunitatilor sunt esentiale in constructia unei cariere de succes.

La acest eveniment, sunt invitati sa participe studenti, tineri interesati de domeniul fashion designului precum si cei curiosi sa afle informatii despre posibilitatile de dezvoltare a unei cariere in domeniul modei, dar si despre oportunitatile de a crea o afacere de succes pe plan international.

Citeste si:  Munca in strainatate (partea a II-a)

Conferinta se va desfasura pe 4 decembrie la Cafeneaua Museo – Muzeul National de Geologie, (Sos Kiseleff nr 2 – Piata Victoriei) incepand cu ora 10.

Teme de discutie:
– Prezentarea unor povesti de succes locale
– Oportunitatiile pe piata romaneasca
– Pasii spre o cariera in fashion design: cum alegi cele mai potrivite cursuri/facultati
– Cum ajungi sa ai succes international si sa-ti dezvolti o cariera in regiune

Vorbitori invitati si confirmati:
– Alessandro Manetti – Directorul IED Barcelona
„IED a fost infiintat cu intenÅ£ia de a se vorbi o limba internaÅ£ionala, cosmopolita. Mediul multietnic si diversitatea de culturi si de oportunitati de schimb de idei au caracterizat intotdeauna climatul si viaÅ£a Institutului European de Design”. (Alessandro Manetti – Director IED Barcelona).

Citeste si:  Factori succes

– Maria Lucia Hohan
Dupa absolvirea LISAA – L’Institut Superieur des Arts Appliquees Paris, Maria Lucia Hohan si-a continuat cariera direct in Milano, unde a lucrat o perioada scurta de timp ca ilustrator pentru Kirzia sub atenta indrumare a Mariucciei Mandelli. Intoarsa in tara in 2003, porneste studioul sau de design ce se dovedeste a fi un succes real inca de la inceput. Astazi Maria produce obiecte ce se vand in Copehaga, Oslo, Atena, Dubai, Singapore, Kuweit, Ryiadh, New York, Tokio si, evident, in Bucuresti.

– Carmen Secareanu
Absolventa a facultatii de design din Iasi, castiga in 2004 un premiu national de inovatie in design la sectiunea „Costum” cu proiectul „Haine neobisnuite pentru oameni obisnuiti”. Are numeroase participari la cele mai importante festivaluri de moda locale cum ar fi „Iasi Fashion Week” si „Pasarela”, dar si la un numar din ce in ce mai mare de festivaluri internationale.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum iti cladesti cariera

– Mihaela Glavan – Designer Sepala
Mihaela Glavan este o tanara creatoare de accesorii, axandu-se pe o linie de incaltaminte, genti si curele reunite sub brandul Sepala. Sepala by Mihaela Glavan este un brand ce se regaseste de multe ori in compania creatiilor unor designeri precum: Maria Lucia Hohan, Wilhelmina Arz, Ana Maria Lungu, Irina Marinescu si Stephan Pelger.

– Corina Murafa – Deloitte Romania
Deloitte Europa a realizat la cererea Comisiei Europene in cadrul EU Gateway o analiza foarte complexa a domeniului designului vestimentar cu scopul de a identifica tendintele, precum si oportunitatiile de dezvoltare ale domeniului in Europa.

Pentru a va rezerva un loc:
Filter Design: contact@filterdesign.ro
Edu Project: office@eduproject.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.