Rock la Mures 2008

Please select a featured image for your post

Festivalul de la Periam Port, pe malul raului Mures, ajuns la a-VII-a editie, se va desfasura intre 8 si 9 august, adica in week-endul care urmeaza. In anii trecuti au concertat aici, Cargo, Zdob si Zdub, Dog Eat Dog, Implant pentru Refuz, Exploited, Sidilarsen sau The Locos, daca e sa ne referim strict doar la cateva nume.

Unii considera ca cea mai importanta trupa de anul acesta sunt americanii de la ANTI-FLAG o formatie de punk, clasic am putea spune, care si-a inceput activitatea in urma cu 20 care ajunge pentru prima data in Romania in cadrul unui turneu european cu aparitii la alte festivaluri importante NOVAROCK, RUISROCK, ROSKILDE, SZIGET. Celalalt cap de afis este NOHA, o trupa germana in a carei componenta regasim muzicieni de mai multe nationalitati si care imbina ritmuri clasice cu influente dnb, pop, electric, jazz sau pop. In momentul de fata radiourile de la noi difuzeaza la greu melodia Tu cafe, un real succes.

Citeste si:  Angelina si Brad se muta in Franta
Alaturi de trupele amintite vor mai canta Iris, Luna Amara, Suie Paparude sau BUG Mafia.

Cu toate ca Rock la Mures este un festival de traditie in tara noastra, una dintre primele manifestari de acest gen, organizatorii prin vocea lui Helmut Jost au afirmat ca nu doresc sa intre in vreo competitie cu celelalte festivale, ci doresc sa pastreze aceeasi atmosfera de la inceput, tocmai de aceea nu au urmarit sa invite trupe cat mai cunoscute pe bani multi ci din contra incearca sa aduca trupe de nisa cat mai interesante si daca se poate, in premiera in Romania. Genurile abordate de artisti trec de la rock la punk, la drumnbase, altermativ, hip-hop raggae, gothic si melodic rock. Pana la breakbeat, ska sau fusion.

Citeste si:  Cum sa te imprietenesti cu seful tau

Pe scena centrala isi vor face aparitia in ordine :

Vineri 8 august
17:00 – 17:40 MY NEW ZOO
18:00 – 18:50 HABAR
19:10 – 21:10 LUNA AMARA
21:30 – 22:40 EKTOMORF
23:00 ANTI FLAG

Sambata 9 august
15:00 – 16:00 CORE COLLAPSE
17:40 – 19:10 BUG MAFIA
19:30 – 21:00 IRIS
21:20 – 22:50 SUIE PAPARUDE
23:10 N.O.H.A

Citeste si:  In exclusivitate prin Eventim.ro: bilete la Guns n'Roses, 21 septembrie
Ca in fiecare an, va exista si o scena Underground unde isi vor face aparitia trupe necunoscute care au trimis cate un demo si au trecut de selectia facuta de organizatori.

Pentru cele doua zile de festival pretul unui bilet este 55 de lei in timp ce pentru o zi acesta e de 45 lei. Pe siteul bilet.ro au fost puse in vanzare 2000 de bilete pentru care se ofera o reducere de cate 10 lei.

Fanii vor avea la dispozitie 4000 de locuri de campare, numeroase puncte de desfacere a bauturilor si a diverselor preparate culinare pentru a evita aglomeratia. Organizatorii mai asigura paza prin intermediul unei firme specializate, locuri de parcare, toatele ecologice, un teren de minifotbal.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.