Roisin Murphy s-a costumat diferit pentru fiecare piesa a concertului de la Bucuresti

Irlandeza Roisin Murphy a dat la Bucureşti, miercuri seară, un spectacol electro-dance de sunet, lumină, scenografie şi vestimentaţie, costumându-se diferit pentru fiecare piesă, de la o apariţie imobilă într-o pânză-cocon, la una într-un costum de cerb, în care simula un comportament violent.

La Sala Polivalentă, Murphy nu ÅŸi-a cântat piesele în manieră convenÅ£ională de concert, ci le-a pus practic în scenă. Totul – într-un decor minimalist, ca de teatru, cu scenografie ÅŸi coregrafie elaborate, costume bizare, proiecÅ£ii, lumină ÅŸi culoare.

ÃŽn sala s-au adunat peste 3.000 de persoane, însă fiecare în parte s-a simÅ£it ca într-o mare de prieteni, solidari ÅŸi intimi cu ceea ce s-a întâmplat pe scenă. Iar asta datorită decorului de teatru, cu cortina devenită ecran de proiecÅ£ii, costumele ÅŸi lumina colorată a reflectoarelor. Cei care au venit să o vadă pe Roisin Murphy, ascultători obiÅŸnuiÅ£i cu trip-hop ÅŸi electro-dance, au avut parte de un spectacol în care fiecare melodie era „spusă” publicului ca o poveste, sub forma unui experiment audio-video complet. „Nebuna asta face muzica să prindă viaţă”, au îndrăznit să spună, amestecând mulÅ£umirea ÅŸi admiraÅ£ia, unele voci din public.

Citeste si:  Un nou Blake in viata lui Amy

Roisin a reprodus atmosfera extravagantă ÅŸi bizar teatrală a anilor ’80 disco prin decor, costume ÅŸi miÅŸcare scenică. Totul părea a fi gândit ÅŸi repetat, de la tricoul semitransparent, lipit de piele, pe care l-a purtat constant, până la linia pe care a urmat-o spectacolul. Artista ÅŸi-a început reprezentaÅ£ia cu piese de pe ultimul album, „Overpowered”, apoi ÅŸi-a apropiat publicul cu un set unplugged, urmat de o creÅŸtere în forţă, de la drumm and base, la rock.

Citeste si:  Litoralul Bulgariei - Statiunea Balcic

Printre costumele cele mai ciudate purtate pe Murphy au fost unul care sugera că vedeta este prizonieră, sexual, între doi bărbaÅ£i din plastic colorat ÅŸi un altul cu o pălarie roz, care era, în acelaÅŸi timp, mulajul unei feÅ£e. Cel mai interesant însă a fost, probabil, costumul de la „Overpowered”, o capă în formă de cerb, cu animalul lipit suprarealist de umeri ÅŸi coarne drept pălărie.

Roisin, care îşi compune singură muzica, scrie versurile ÅŸi pregăteÅŸte scenografia spectacolelor, inclusiv costumele, nu a scăpat din vedere nici hainele ÅŸi miÅŸcarea scenică a trupei sale. Colegii ei de pe scenă au avut, astfel, look-ul anilor disco, iar la „Overpowered”, cele două afro de backing vocals s-au bucurat de mai multă atenÅ£ie, cu rochii pufoase albe ÅŸi coregrafia unui soi de mecanism care a răspuns violent la „atacul” cerbului din vestimentaÅ£ia lui Murphy.

Citeste si:  Vineri la TIFF

Concertul a durat aproape două ore ÅŸi a avut un bis frumos, la care publicul a tropăit din picioare ÅŸi a aclamat îndelung: „Ne-a terminat!..Parcă am fost la teatru, la muzeu, la expoziÅ£ie, la festival, la toate la un loc sau la orice altceva decât la un simplu recital de muzică electronică de dans…”, a rezumat un fan întâlnirea cu Roisin Murphy. O întâlnire care a demonstrat că, în concert, în afară de sunete, e loc de foarte multe pentru a „vorbi” frumos cu publicul.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.