Românul care a furat semnul de carte dăruit lui Hitler de Eva Braun a pledat vinovat

Românul Cristian Popescu, acuzat că a furat în 2002 dintr-o casă de licitaţii de la Madrid un semn de carte din aur ce pare să-i fi aparţinut lui Adolf Hitler, a pledat joi vinovat şi probabil va sta numai şase luni în închisoare, deşi riscă o pedeapsă maximă de zece ani detenţie.

Cristian Popescu, în vârstă de 37 de ani, originar din Constanţa şi care a emigrat în SUA în urmă cu 12 ani, a fost arestat în noiembrie anul trecut, în zona Seattle, după ce a încercat să vândă semnul de carte, cerând 100.000 de dolari, unui agent sub acoperire. Singurul cap de acuzare formulat în privinţa lui a fost pentru furt de bunuri. Verdictul este aşteptat în 12 iunie, iar românul riscă până la zece ani închisoare, dar probabil va sta şase luni în închisoare în urma unui acord judiciar, relatează Seattle Post Intelligencer.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce vei face de sarbatori :-)

Semnul de carte din aur de 18 carate i-ar fi fost dăruit lui Hitler de amanta sa, Eva Braun, pentru a-l consola după ce forÅ£ele germane s-au predat la Stalingrad în 1943. Semnul de carte are gravat un portret al lui Hitler, precum ÅŸi un vultur imperial ÅŸi o zvastică. „Al meu Adolf, nu fi supărat”, pierderea suferită este „doar un necaz care nu va zdruncina siguranÅ£a pe care o ai că victoria îţi va aparÅ£ine”, scrie Eva Braun, în germană.”Dragostea mea pentru tine va fi eternă, aÅŸa cum Reich-ul nostru va fi etern. Mereu a ta, Eva, 3-2-43″, scrie pe semnul de carte.

Citeste si:  Printii Spaniei vor primi, drept cadou de aniversare, un tablou pictat de un artist roman

Procurorii spun că semnul de carte figura printre bunurile furate de la o casă de licitaţii din Madrid în 2002. Unii experţi pun însă la îndoială autenticitatea sa, notează The Seattle Times.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.