Romanele „Surorile Boleyn” ÅŸi „Orasul Domnului” au fost publicate la Polirom

Romanele „Surorile Boleyn” de Philippa Gregory ÅŸi „OraÅŸul Domnului” de Paulo Lins, două bestseller-uri internaÅ£ionale care au stat la baza unor ecranizări de succes, au fost publicate la Editura Polirom.

Volumul „Surorile Boleyn”, semnat de Philippa Gregory ÅŸi tradus în 25 de limbi, spune povestea surorilor Mary ÅŸi Anne Boleyn, aflate în competiÅ£ie pentru dragostea regelui Henric al VIII-lea. Cartea a fost distinsă cu Parker Romantic Novel of the Year (2002) ÅŸi cu premiul Romantic Times pentru biografie ficÅ£ională ÅŸi ecranizată sub titlul „The Other Boleyn Girl”, cu Scarlett Johansson ÅŸi Natalie Portman.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cine te pune pe jar!

Philippa Gregory s-a născut în 1954, în Kenya dar, la vârsta de doi ani, s-a mutat în Anglia, împreună cu părinţii săi. Şi-a luat doctoratul în literatura secolului XVIII la Universitatea din Edinburgh. A lucrat o vreme ca jurnalist şi producător la Radio BBC, dar pasiunea sa pentru istorie şi literatură a îndemnat-o să se dedice scrisului.

Romanele sale istorice, „Windeacre” (1987), „The Favoured Child” (1989), „The Wise Woman” (2002), „The Queen’s Fool” (2003) ÅŸi „The Other Queen” (2008) s-au bucurat de succes în întreaga lume, unele dintre ele fiind adaptate pentru televiziune.

Citeste si:  Allview S1 Tytan, un telefon romanesc

Cartea „OraÅŸul Domnului”, care i-a adus brazilianului Paulo Lins recunoaÅŸtere internaÅ£ională se bazează pe propria experienţă a autorului care prezintă favelele (cartiere mărginaÅŸe) cu dealeri de droguri, prostituate ÅŸi ÅŸefi de bandă din Rio. Romanul a fost ecranizat în regia lui Fernando Mereilles ÅŸi a Katiei Lund ÅŸi a primit patru nominalizări la Premiile Oscar.

Paulo Lins s-a născut în Rio de Janeiro, în 1958, ÅŸi a crescut în cea mai cunoscută favelă din Brazilia, numită de localnici „Cidade de Deus” („OraÅŸul Domnului”).

Rezultatele ÅŸcolare bune ÅŸi talentul literar, pe care le-a manifestat de la o vârstă precoce, i-au permis să evadeze din favelă de care a rămas, totuÅŸi, legat simbolic. Lins este unul dintre fondatorii grupului Cooperativa de Poetas, înfiinÅ£at în anii ’70 cu scopul de a da tinerilor autori o ÅŸansă de a-ÅŸi publica operele. Volumul său de poezie „Sob o Sol” din 1986 a apărut ca rezultat al acestei cooperări. El este ÅŸi membru al juriului care decernează prestigiosul Premio Casa de las Americas.

Citeste si:  Helene - mereu sexy

În prezent, Paulo Lins lucrează la un roman despre sclavagismul din Brazilia, începând cu secolul XV.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.