Romania intra in competitie la Cannes vineri, cu noul film regizat de Corneliu Porumboiu

Vineri va fi prima zi românească la Festivalul de la Cannes, urmând să fie proiectat, în premieră, cel mai nou film al regizorului Corneliu Porumboiu, „PoliÅ£ist, adjectiv”, o peliculă despre un tânăr om al legii din provincie, care îşi pierde încrederea chiar în legi.

Filmul, care concurează la categoria Un Certain Regard, va fi proiectat în sala Debussy a Teatrului Grand Lumiere, de la ora 11:00, ora locală.

Citeste si:  Insula Tenerife

„Multor oameni, poate, nu le va plăcea. Iubitorilor de cliÅŸee ÅŸi de filme americane le pot spune, de pe acum, să nu meargă să-l vadă”, declara, în aprilie, pentru NewsIn, Corneliu Porumboiu, referindu-se la acest film.

Protagonistul filmului este Dragoş Bucur, care joacă alături de Vlad Ivanov şi Cosmin Seleşi.

Citeste si:  Republica Dominicana sau Mica Spanie

La Cannes participă, anul acesta, ÅŸi pelicula românească „Amintiri din Epoca de Aur”, un colaj de filme scurte regizate de Oana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu ÅŸi Cristian Mungiu, care va avea premiera pe 19 mai.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial, miercuri seara, şi se va încheia pe 24 mai.

Citeste si:  Asigurare afacere

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.