Rusia

Please select a featured image for your post

Rusia sau Federatia Rusa e tara cu cea mai mare suprafata din lume, mai mare aproape de doua ori decat Canada, care e cea de-a doua tara ca suprafata de pe glob. Rusia se intinde atat pe continentul European cat si pe cel Asiatic, fiind in apropiere de SUA, Canada, Armenia, Turcia si Japonia. Foarte multe dintre monumentele si atractiile turistice ale Rusiei au fost inscrise de-a lungul timpului pe lista patrimoniului UNESCO. Centrul vechi istoric din Sankt Petersburg, Kremlinul, Piata Rosie din Moscova, Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insulele Solovetki din Marea Alba, Lacul Baikal, Muntii Auriferi din Altai si Ansamblul istoric si arhitectural Kremlin din Kazan fiind doar cateva din acestea. Moscova e capitala tarii, port si cel mai mare oras din Rusia. Acesta e cel mai important centru economic, politic si cultural al tarii. Pe teritoriul acestuia se afla mai mult de 70 de institutii de invatamant importante printre care si Universitatea de Stat, aproximativ 700 de institutii stiintifice, foarte multe muzee, galerii de arta, monumente istorice, parcuri, biserici si catedrale.
Mosia Kuskovo, fosta proprietate a nobililor moscoviti, a fost construita pentru receptiile si festivitatile organizate de acestia. Aceasta detine un Palat Rezidential, Grotto, Sera, un Palat Italian si un muzeu al ceramicii ce detine colectii impresionante de ceramica si sticla ce dateaza din antichitate.
Piata Rosie, e una din cele mai renumite piete din lume, fascinanta datorita atmosferei regale.
Citeste si:  Cum sa te concentrezi mai bine
Cetatea Kremlinului gazduieste patru catedrale, trei palate, doua muzee si resedinta presedintelui tarii.
Sankt Petrsburg, cunoscut in tecut ca si Leningrad sau Petrograd, e situat in partea de nord-vest a Rusiei si in partea de est a golfului Finic din Marea Baltica. Orasul a fost in trecut capitala Imperiului Rus, iar acum e cel de-al doilea oras ca marime din Rusia, cel de-al patrulea ca marime din Europa si cel mai important port al tarii.
Sankt Petersburgul impresioneaza prin arhitectura sa spectaculoasa, prin bulevardele lungi si drepte, gardurile decorate cu fier, monumentele si scupturile decorative ce se intalnesc la tot pasul.
Citeste si:  PRIMUL ATELIER DE PODOABE BALCANICE, LA BALKANIK FESTIVAL
Supranumit Venetia Nordului, acesta are peste 300 de poduri, canale si cheiuri din granit. Acesta e recunoscut ca fiind un oras al palatelor, cel mai cunoscut fiind Palatul de Iarna, o cladire imensa, cu interioare de un lux orbitor, ce in present gazduieste Muzeul Ermitaj. Palatul Stroganov gazduieste in present Muzeul Figurilor de Ceara, Palatul Vorontov e scoala militara, Palatul de Vara e cel mai vechi, fiind mai degraba o casa modesta iar Palatul Mensikov, e in prezent locul unde isi desfasoara activitatea Universitatea de Stat din Sankt Petersburg. Alte obiective turistice ale orasului sunt: Catedrala Sf.Isaac, cu cele mai mari cupole din lume, Catedrala Kazan, copie a Basilicii Sf. Petru din Vatican, Biserica Mantuitorului Insangerat, un monument impresionat ce marcheaza locul unde a fost ucis tarul Alexandru al II-lea.
Citeste si:  Femeia conduce
Nijni Novogorod, e centrul economic si cultural al regiunii Volga-Viatka si centrul administrativ al regiunii Nijni Novogorod. Cea mai reprezentativa imagine a orasului este cea a zidurilor Kremlinului cu turnuri din caramida rosie iar principalele obiective turistice ale orasului sunt: Catedrala Arhanghelului, ridicata pe un lacas de cult mai vechi, Manastirea Pesterilor, Manastirea Bunei Vestiri inconjurata de zidurile unei cetati, avand o catedrala cu cinci turnuri, Muzeele de Arta, Istorie si de Cultura. Cel mai mare oras din Siberia este Novosibirsk. Centrele istorice ale acestuia sunt Tobolsk, Tomsk si Omsk. Novosibirsk detine recordul pentru cea mai scazuta temperatura, de -71.2 grade Celsius. Volgograd, cunoscut si sub numele Taritin, se afla pe malul vestic al raului Volga. Detine unul dintre principalele retele de cale ferata unind Moscova de regiunea Donbas din Ucraina si Caucazul de Siberia.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.