S-a stins Charlton Heston

S-a mai stins inca una din stelele Hollywoodului. Charlton Heston, in varsta de 83 de ani, a murit sambata noaptea, in California. Rolurile lui au ramas in istoria filmului.

Im 1956, a interpretat personajul Moise in filmul lui Cecil DeMille devenit un clasic, „Cele zece porunci”, dar si vocea lui Dumnezeu. Un alt film care l-a facut celebru a fost „Ben Hur”. Mereu actorul a fost recunoscator pentru rolurile puternice in care a fost distribuit, acestea incluzandu-l pe Ioan Botezatorul si Michelangelo. Alte figuri istorice care au prins viata sub chipul si interpretarea lui au fost Cidul, Henri al VIII-lea, Generalul Gordon si Marc Antoniu.

Citeste si:  JokeShop.ro – mai multa distractie

Una dintre cele mai bune interpretari ale sale a fost cea din „Planeta Maimutelor”, in 1968. Charlton Heston a ramas ca o legenda in viata, dintr-o epoca de aur a cinematografiei.

Cauza mortii nu a fost inca facuta publica, dar in 2002 actorul a confirmat ca a fost diagnosticat cu simptome similare bolii Alzheimer.
Pe plan politic, a fost mereu unul dintre cei mai infocati sustinatori ai dreptei, cu toate exagerarile ei. A sustinut mereu dreptul americanilor de a avea arme in casa si a fost timp de cinci ani presedintele unei asociatii care militeaza pentru aceasta.

Citeste si:  Olimpia Melinte, nominalizata la Premiile Goya!

Aseara membrii familiei au declarat emotionati ca „nimeni nu ar fi putut avea o viata mai plina decat a lui. Nimeni nu a daruit mai mult familiei, profesiei sau tarii sale”.

In legatura cu rolurile sale de mari personalitati din trecut, a afirmat ca „Am o fata care apartine altei epoci. Am interpretat 3 presedinti, 2 sfinti si 2 genii. Asta este suficient pentru oricine.”

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 22-24 februarie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.