Salonul international de arta naiva si outsider ART BY DIMISCA, la MTR

Muzeul National al Taranului Roman si Fundatia Outsider Art – Romania, APACOP – Asociatia pentru Promovarea Artei Contemporane Populare – Franta va invita joi, 9 august 2012, ora 18.00, la vernisajul Salonului internationale de arta naiva si outsider art.

Expozitia face parte dintr-un proiect de anvergura internationala, aflat la a II-a editie in Romania, care prezinta lumea artei brute sau singulare sau naive sau populare sau neuve invention sau doar mai altfel.
Lume vasta si interesanta, in arta bruta gasim tot ce nu vor sa accepte curentele acceptate ale artei, gasim artisti fara studii riguroase de arta, gasim arta populara cu trasaturi naive, dar si creatia celor pentru care arta e terapie, a creatorilor din impuls, a celor capabili de revelatii sau doar usor de incadrat in actiuni programatice.

Citeste si:  O cunoasteti pe Manastamirflorinda?

Alaturi de curatorul expozitiei si totodata fondatorul Fundatiei Outsider Art – Romania, Laurentiu Dimisca, vor vorbi despre arta bruta criticul de arta Marius Tita si Jeanine Rivais, detinatoare a unei colectii private de arta bruta.

Expozitia va fi deschisa pana pe 26 august 2012, in sala Oaspeti, de marti pana duminica. Luni este inchis.

Citeste si:  "Tinerii din ziua de azi", mituri si realitati

Program: 9 – 26 august 2012, Sala Oaspeti, Muzeul National al Taranului Roman

Expozitie de grup. Curator – Laurentiu Dimisca

Detalii gasiti la: www.outsideart.org si www.art-singulier.org


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.