Samsung Serenata

Credeai ca ai vazut tot ce se putea in materie de telefoane? Ca mobilele urmatoarei generatii vor fi cele flexibile, sub forma de bratara? Ei bine, nu. Urmatoarea generatie este deja aici, prin Samsung F310 Serenata, un telefon care nu prea seamana cu nimic din ce am vazut pana acum.

Serenata este rezultatul colaborarii dintre Samsung si danezii de la Bang&Olufsen, producatori de echipamente audio- video de lux. Se pare ca designul extrem de inovator le apartine celor de B&O. Ei au hotarat sa renunte la tastatura si sa o inlocuiasca cu o rotita. Desi a devenit faimoasa cu ajutorul iPod-ului, rotita nu este nicidecum o inventie a celor de la Apple. B&O au folosit-o la produsele lor cu mult inainte sa apara faimosul MP3 player.

In ce consta inovatia celor de la B&O? Ne-am obisnuit sa avem ecranul in partea de sus a telefonului, iar tastatura dedesubt. Ecranul modelului Serenata se afla in partea de jos, in timp ce rotita si-a gasit locul deasupra lui. Partea de sus a telefonului este rotunjita, urmand linia rotitei.

Citeste si:  Teo vrea la Bellu

Dupa cum iti da de banuit numele telefonului, Serenata este un model music care reda fisiere MP3, AAC si WMA. Avand in vedere ca sunt implicati cei de la B&O, calitatea suntetului nu poate fi decat ireprosabila, atat in ce priveste telefonul in sine, cat si in ce priveste castile de tip carlig incluse in pachet.

Daca nu vrei sa folosesti castile, iti va fi de ajuns boxa incorporata in telefon. Aceasta iese la iveala, in partea de sus, printr-un mecanism slide, pe care il folosesti si in timpul convorbirii. Serenata vine la pachet cu un dock station prin care se incarca, dar care poate fi util si atunci cand vrei sa asculti muzica fara casti. Daca n-ai la tine dock station-ul, nu e nicio problema. Telefonul sta in picioare sprijinindu-se pe un piciorus ascuns in partea din spate, jos.

Citeste si:  Umple golurile din CV

Serenata se poate conecta la un sistem audio, dar si calculator prin mufa USB, fiind compatibil cu Windows 2000 si XP, dar si cu Mac OS. La internet se conecteaza prin EDGE si GPRS, viteza de descarcare fiind una excelenta. Evident ca nu se putea sa lipseasca Bluetooth-ul. Ecranul de 2,4 inch, este destul de micut pentru un telefon asa de mare (110 x 63 x 20mm), dar rezolutia de 240×240 pixeli si cele 256K de culori iti permit sa urmaresti cum se cuvine filmulete in format MP4. In plus, ecranul este tactil, permitand navigarea prin meniu si initierea apelurilor. Telefonul nu suporta card, dar memoria interna de 4 GB este mai mult decat suficienta pentru a stoca muzica, poze si filme. Fiind dedicat exclusiv celor care pasionati de muzica, Serenata nu are camera foto. Ciudat pentru un telefon de ultima generatie.

Citeste si:  Secrete carduri credit

Samsung si B&O nu sunt la prima colaborare. Ei au mai realizat impreuna modelul Serene, bazat tot pe ciudatul design cu susul in jos. Serene este un clamshell patrat cu ecranul in partea de jos, un telefon pur fashion, fara audio player.

Danezii de la Bang & Olufsen sunt faimosi pentru sistemele audio de lux, care se remarca atat prin calitate cat si prin design-ul mai mult decat innovator. Produsele B&O sunt expuse de cateva zeci de ani la Muzeul de Art Moderna din New York. De-a lungul timpului s-au facut cunoscuti si prin solutiile tehnice avangardiste. Compania infiintata in 1925 a scos pe piata primul aparat de radio alimentat la priza si prima telecomada fara fir.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.