Scriitorii romani vor fi invitati de onoare ai Targului International de Carte din Spania, in 2011

Scriitorii români vor fi invitaţi de onoare ai Târgului Internaţional de carte LIBER, cel mai amplu eveniment al pieţei editoriale din Spania, care va avea loc în 2011, la Madrid, anunţă Centrul Naţional al Cărţii.

Din 2007, România, prin Institutul Cultural Român, participă constant la târgul de carte spaniol, prin expoziţii de carte şi proiecte de promovare a scriitorilor români.

La ediÅ£ia din 2007 LIBER, organizată la Barcelona, România a participat pentru prima dată cu un stand organizat de ICR sub sloganul „Carte tânară, carte frumoasă”. ÃŽn 2008, la stand-ul cu tema „Istorie ÅŸi istorii” (Historia e historias) au fost expuse 300 de titluri provenite de la 22 de edituri din România, precum ÅŸi apariÅ£iile editoriale finanÅ£ate prin programele Translation and Publication Support Programme, 20 de autori ÅŸi Publishing Romania ale Centrului NaÅ£ional al CărÅ£ii. Bugetul alocat pentru organizarea standului României la ediÅ£ia din 2008 a Târgului de Carte LIBER a fost de aproximativ 48.000 de euro, potrivit ICR.

Citeste si:  Razboi murdar

În Spania au fost deja publicate, prin programele CENAC, traduceri din Ana Blandiana, Max Blecher, Denisa Comănescu, Alexandru Ecovoiu, Mircea Eliade, Panait Istrati, Norman Manea, Camil Petrescu, Nicolae Steinhardt, Gheorghe Ceauşescu şi Mihail Sebastian.

Anul trecut, cărţile scriitorilor români au putut fi răsfoite pentru prima dată de cititori din Marea Britanie şi din Suedia.

Citeste si:  Un proiect impresionant de publicitate indoor: Romtelecom - Clicknet branduieste intreg patinoarul din AFI Palace Cotroceni

Astfel, România a participat pentru prima dată la London International Book Fair. Sub sloganul „Writers from a Country Hard to Write”, 650 de titluri tipărite ÅŸi 30 de audiobook-uri, provenind de la 25 de edituri, au oferit, în cei 108 metri pătraÅ£i ai standului, o imagine a pieÅ£ei de carte din România. Târgul de carte londonez, găzduit de Earl Court, este cea mai proeminentă manifestare britanică de profil ÅŸi una dintre cele mai importante din lume.

Citeste si:  Cusn`n Shade - un gadget de vara

Tot în 2008, România a participat în premieră, în calitate de expozant, la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, cel mai mare eveniment cultural din ţările nordice. Standul românesc, organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm, s-a desfăşurat sub titlul „Voci din România”.

Târgul Internaţional de carte LIBER din Spania este unul dintre principalele locuri internaţionale de întâlnire dintre profesioniştii din domeniul cărţii- editori, bibliotecari, distribuitori, librari. La ediţia XXVI din 2008, invitatul de onoare a fost statul canadian Québec.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.