Scriitorii spanioli Ray Loriga si Andres Barba la Bucuresti

Bucuresti, 26 Mai 2009 – Institutul Cervantes, Ministerul Culturii din Spania, Libraria Carturesti, Curtea Veche Publishing, Editura Vellant va invita sa cunoasteti doi scriitori spanioli din tinara generatie: Ray Loriga si Andres Barba.

•Marti, 26 mai 2009
ora 19.00
sub_Carturesti
(Libraria Carturesti, str. Artur Verona 13-15)
Ray Loriga la lansarea romanului sau “EROI” in limba romana
Participa: Ray Loriga, Florin Galis (traducatorul cartii), Marius Chivu, Adrian Buz (director editorial Fiction-Curtea Veche)

•Miercuri, 27 mai 2009
ora 19.00
Ceainaria Librariei Carturesti
Andrés Barba la lansarea romanului sau “Sora Katiei” in limba romana.
Participa: Andrés Barba, Luminita Voina Raut (traducatoarea cartii), Luminita Marcu, Simona Rauta (director editorial Vellant)

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum vei astepta sfarsitul lumii

•Joi, 28 mai 2009
ora 19:00
sub_Carturesti
Ray Loriga si Andrés Barba vor participa la o discutie cu publicul, moderata de Luminita Marcu

Ray Loriga (n.1967) este scriitor, scenarist, regizor. A locuit multi ani in New York, a socat prin nonconformism si printr-un stil de viata apropiat de cel al vedetelor mondene. A colaborat cu Pedro Almodovar ca scenarist, a regizat el insusi doua filme: “La pistola de mi hermano” (1997) si “Teresa, el cuerpo de Cristo” (2007). A publicat sase romane, traduse in strainatate, pentru “Heroes” (1993) – “Eroi” a obtinut premiul El Sitio, iar “Caidos del cielo” (2005) – “Cazuti din cer” (in curs de traducere la Curtea Veche Publishing) a stat la baza filmului “La pistola de mi hermano”. Romanul care se lanseaza acum la Bucuresti, “Eroi”, este o poveste despre adolescenta, despre cruzimea si tandretea unei virste, o carte spectaculoasa, cu o structura atipica.

Citeste si:  Obsesii felurite, de inceput de secol

Andrés Barba (n.1975) este scriitor, autor a nu mai putin de noua carti pina acum, deja traduse in foarte multe limbi. A absolvit si preda la prestigioasa Universitate Complutense din Madrid, scrie in El Pais, iar pentru romanul care apare acum in romaneste, “La hermana de Katia” – “Sora Katiei” a fost finalist al Premiului Anagrama, in 2001. S-ar putea spune ca este un caz cu totul interesant, Andrés Barba fiind, la 34 de ani, ceea ce se numeste un scriitor de mainstream. “Sora Katiei” spune o poveste despre prostitutie si droguri, insa din perspectiva unei adolescente al carei usor retard o face sa perceapa intreaga lume printr-o sita a inocentei.

Citeste si:  Mike Reiss prezinta culisele Simpsons la Anim'est 2009

Institutul Cervantes este institutia publica creata de Spania in 1991 pentru promovarea si difuzarea culturii spaniole si hispanoamericane. Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza cursuri pentru invatarea limbii spaniole, examene de atestare a cunostintelor de limba spaniola cu recunoastere internationala (DELE), activitati culturale si pune la dispozitia celor interesati o biblioteca specializata cu peste 25000 de titluri.

Institutul Cervantes, Str. Marin Serghiescu, nr. 12, sector 2, Bucuresti
http://bucarest.cervantes.es
http://bucarest.cervantes.es


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.