Scriitorul Salman Rushdie a ieÅŸit din cursa pentru premiul Booker 2008

„The Enchantress of Florence”, ultima carte a scriitorului britanic Salman Rushdie, nu a intrat pe lista scurtă pentru premiul Booker 2008, echivalentul britanic al premiului francez Goncourt, au anunÅ£at organizatorii, citaÅ£i de AFP.

Printre autorii selecţionaţi în cursa pentru prestigiosul premiu britanic, se numără doi scriitori din India, Aravind Adiga şi Amitav Ghosh, unul din Australia, Steve Toltz, un autor din Irlanda, Sebastian Barry şi doi din Marea Britanie, Linda Grant şi Philip Hensher. La selecţia pentru premiul Booker 2008, au participat 112 romane.

Citeste si:  Llosa, Tabucchi si Ulitskaya, printre nominalizatii la Man Booker International Prize

Autorul romanului „Versetele satanice” a primit premiul Booker în anul 1981 pentru cartea „Midnight’s Children”. Scriitorul britanic Salman Rushdie a câştigat pe 10 iulie premiul „Best of Booker” pentru romanul „Midnight’s Children”, marcând astfel cea de-a 40 – a aniversare a decernării premiilor literare „Man Booker Prize”.

Scriitorul în vârstă de 61 de ani, al cărui roman din 1988 „The Satanic Verses” a revoltat mai mulÅ£i musulmani ÅŸi a generat ameninţări cu moartea la adresa sa, a câştigat de asemenea premiul aniversar „Man Booker” decernat în 1993, cu ocazia împlinirii a 24 de ani a premiilor literare Booker.

Citeste si:  Nunta cu buget restrans – decoratiunile

Numele câştigătorului premiului Booker 2008 va fi anunţat pe 14 octombrie.


2 Comentarii
 1. Am mai scris in alta parte, era articolul asta la indigo!!! Unde naiba sunt titlurile cartilor care AU INTRAT IN LISTA SCURTA BOOKER? Sau in Romania nu trebuie sa aflam si asta! Aia de la Booker au anuntat doar lista cartilor care n-au trecut mai departe? O fi o noua moda…

 2. Ne cerem scuze pentru ca nu ati gasit pe site-ul nostru informatia pe care o cautati. Daca si in alte surse articolul era identic, acest lucru se intampla probabil pentru ca provine de la aceeasi agentie de stiri.
  In incercarea de a raspunde totusi intrebarii dumneavoastra, ne-am interesat si va prezentam in continuare lista scurta a celor nominalizati pentru premiul Booker:

  \”The White Tiger\” de Aravind Adiga.
  \”The Secret Scripture\” de Sebastian Barry.
  \”Sea of Poppies\” de Amitav Ghosh.
  \”The Clothes on Their Backs\” de Linda Grant.
  \”The Northern Clemency\” de Philip Hensher.
  \”A Fraction of the Whole\” de Steve Toltz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.