Scurtmetrajul L1-L5, nominalizat la Cannes, in sectiunea Short Film Corner

Cu Ana Ularu in rolul principal, scurtmetrajul L1-L5, regizat de Letitia Rosculet si produs de Cloud9film, este selectat la Cannes, in sectiunea Short Film Corner.

Inspirat dintr-o istorie reala, L1-L5 spune povestea adevarata a regizoarei. Abordat intr-un unghi subiectiv, filmul urmareste 60 de zile din viata unei femei care, dupa un accident de masina, invata sa retraiasca viata altfel. “60 de zile din viata mea, 60 de zile emotionante, uneori dureroase, alteori presarate cu umor, dar de fiecare data altfel. L1-L5 este un film despre adaptare, despre adaptarea mea la schimbari pe care nu le-am anticipat, pe care nu le-am dorit, dar in fata carora m-am trezit brusc cu ochii larg deschisi!”, declara Letitia Rosculet.

Citeste si:  Conferintele de la Sosea De la activisti si revolutionari marunti la capsunari si bisnitari

Un proiect personal curajos, L1-L5 reprezinta o victorie a personajului. Prezentata cu umor si sinceritate, povestea regizoarei este completata de performanta actoriceasca a Anei Ularu, una dintre cele mai prolifice actrite române ale momentului.

L1-L5 a reprezentat pentru mine un proiect foarte curajos, o poveste puternica si emotionanta. Desi eram in mijlocul altor filmari, scenariul m-a atras atât de mult incât am decis sa ignor oboseala si sa lucrez cu echipa minunata de oameni care a facut ca acest film sa existe. Ma bucur ca povestea de supravietuire si forta cazului real din care este inspirata si-a gasit o concluzie in forma artistica. Ii multumesc Letitiei pentru ca m-a ales”, a declarat Ana Ularu.

Citeste si:  Olimpiada de Rock

Creat in 2004, The Short Film Corner, sectiune a Festivalului de Film de la Cannes, se dedica sustinerii scurt metrajelor, filmele selectionate fiind integrate intr-o retea globala de difuzare si promovare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.