Scurtmetrajul O NOAPTE IN TOKORIKI – Special Prize of the Generation 14plus la Festivalul International de Film de la Berlin 2016

Scurtmetrajul O noapte in Tokoriki, regizat de Roxana Stroe, a fost premiat in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin cu premiul Special Prize of the Generation 14plus. Competitia Generation 14plus a insumat 16 scurtmetraje din 11 tari.

Generation 14plus si Generation Kplus, cu sub-sectiunile lungmetraj si scurtmetraj, sunt doua categorii ale sectiunii Generation, care este dedicata productiilor realizate de tineri si inspirate din universul lor. Din cele 2000 de titluri inscrise in sectiunea Generation, au fost selectate in total 63 de filme pentru cele doua categorii. O noapte in Tokoriki a fost, in acelasi timp, unul din filmele nominalizate pentru Teddy Awards.

O noapte in Tokoriki e construit in jurul petrecerii de majorat a Geaninei. Se lasa seara si e agitatie mare in Tokoriki, discoteca din sat. Luminile de neon se aprind la geam, sala este decorata cu baloane, parintii Geaninei isi ocupa regulamentar locurile la masa, DJ-ul comunei isi pregateste playlist-ul cu hituri, iar Geanina isi asteapta invitatii. Curand, discoteca se anima, iar tinerii se dezlantuie pe ringul de dans. Insa Alin pare preocupat de ceva… ochii ii sclipesc de fiecare data cand intalneste privirea Geaninei, lucru care nu trece neobservat de prietenul ei. In final, Geanina va avea parte de o mare surpriza, pe care nimeni nu o va uita prea curand.

Citeste si:  Semne si simboluri geometrice in arta maramureseana - Conferinta Ioan Marchis

O noapte in Tokoriki este al treilea scurtmetraj important al Roxanei Stroe, dupa Plante Perene (Premiul Criticii acordat de U.C.I.N. in cadrul celei de-a 17-a editii a Festivalului International de Film Studentesc CINEMAIUBIT – 2013) si Black Friday (Premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj Romanesc in cadrul Zilelor Filmului Romanesc la TIFF – 2015). Este, de asemenea, filmul sau de absolvire a masteratului la UNATC.

Distributia filmului este formata din Cristian Priboi (un tanar rrom care a studiat timp de doi ani la UNATC. Desi acum a ales o alta profesie, actoria a ramas prima lui dragoste), Cristian Bota (a jucat in mai multe scurtmetraje ale UNATC si in cateva filme pentru Hallmark Channel. Primul sau rol principal, in filmul Poarta alba, i-a adus o nominalizare la Premiul Gopo pentru Tanara Speranta 2015) si Iulia Ciochina (a absolvit in 2015 masteratul la UNATC si s-a remarcat, printre altele, in productiile Comoara in regia lui Corneliu Porumboiu si Lumea e a mea, in regia lui Nicolae Constantin Tanase. De asemenea, a fost selectata pentru Programul Berlinale Talent Campus 2016). Acestora li se alatura si Andrei Ciopec, Costi Apostol, Adrian Loghin si Tudor Morar.

Citeste si:  Andorra, o esenta tare

Din echipa de productie fac parte Laurentiu Raducanu – director de imagine (a absolvit Masteratul in Arta imaginii de film la UNATC si a fost director de imagine pentru mai multe scurtmetraje premiate, inclusiv Plante perene si Black Friday), Ana Maria Gheorghe – scenarist (a scris trei scenarii pentru lungmetraje si scenarii pentru cateva scurtmetraje premiate. In prezent este doctorand si asistent universitar la UNATC), Adina Lupu – scenograf (a absolvit Masteratul in scenografie la UNATC si a lucrat pentru cateva scurtmetraje distinse cu premii, printre care Plante perene si Black Friday), Victor Miu – sunet (a lucrat la mai multe filme de scurt si lung metraj cu diferiti regizori de prestigiu din Romania, cum ar fi Marian Crisan si Adrian Sitaru. A absolvit in 2015 Masteratul in Arta Sunetului de film la UNATC).

Citeste si:  Suzhou, Venetia din China

O noapte in Tokoriki este produs de UNATC si distribuit de Ultraviolet Media.
Puteti urmari trailer-ul filmului aici: https://vimeo.com/155120008


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.