Seara cu parfum de havana si ritmuri cubaneze la Cafepedia

Cafepedia continua seria evenimentelor AfterWork, program initiat la sfarsitul anului 2008. Vineri, 6 februarie incepand cu ora 21.00, in Cafeneaua Cafepedia 3 din strada Pictor Verona 2 va avea loc o seara cubaneza, plina cu arome si ritmuri cubaneze. In cadrul evenimentului intitulat RITMO CUBANO cafeneaua va gazdui un original concert de muzica cubaneza sustinut de formatia CUBANISIMOS.
Membrii formatiei sunt: Carlos Enrique Sanchez – pian, Harvis Cuni – trompeta, Luis Anghel Palomino – sax, Raubel Torres – bass si Ati de Chile – congas.
 
Pe ritmurile muzicii cubaneze Cafepedia ne prezinta un moment special: secretele Artei Tocedorului. Torcedorul este specialistul care ruleaza tigarile. Ei sunt regii fabricilor care produc trabucuri si tigari cubaneze. Secretul artei lor consta in traditie – acest secret este transmis din tata in fiu, din mama in fiica. Femeile au fost pentru mult timp specialistii procesului de stripare, care consta in scoaterea tulpinii frunzelor. Rapiditatea, agilitatea si gratia cu care manuiesc frunzele si le scot nervurile centrale sunt impresionante. Dupa ce sunt sortate dupa marime si culoare, frunzele ajung la “cutitul” torcedorului. Mici lame denumite chavetas sunt folosite pentru a scoate nervurile care raman pe frunze inainte de a le rula.
Atunci cand ruleaza tigarile, torcedorii sunt responsabili pentru crearea unui anumit model, cu specificatii precise in ceea ce priveste greutatea sau dimensiunile sale. Secretul consta in combinarea uniforma a fiecarei tigari pentru a asigura consistenta liniei si a fumului atunci cand este fumata.
Cafepedia va gazdui in cadrul serii cubaneze o torcedoare venita tocmai de la fabrica Trinidad din Pinar del Rio. Ea va face demonstratii de rulare a trabucurilor.

Citeste si:  Cadouri speciale, reduceri la www.tarafashion.ro

La Cafepedia pe 6 februarie va puteti delecta cu maestria torcedoarei in rularea trabucurilor si savura gustul trabucurilor Cubaneze pe ritmurile fierbinti ale trupei Cubanisimos!

Concertul se va desfasura in zona de lounge, etajul 1 al cafenelei iar taxa de intrare este 20 ron si include o bautura Cuba Libre din partea casei.

Citeste si:  Dedicare in cariera

Evenimentele AfterWork initiate de Cafepedia au ca scop oferirea unei alternative pentru petrecerea timpului liber, ele adresandu-se publicului cu pasiuni si interes in zona modei, a muzicii, picturii, traditiilor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.