Sejur in Chile

Please select a featured image for your post

Chile se afla in America de sus, avand ca vecini Peru in nord, Bolivia si Argentina la est iar in vest si sud Oceanul Pacific. Din punce de vedere al reliefului, aceasta e o tara foarte diversificata, pe teritoriul ei intalnindu-se de la munti, lacuri, deserturi si paduri pana la plaje si sloiuri de gheata. Arhipelagurile si insulele cele mai importante ale acesteia sunt: arhipelagul Chonos, Insula Wellington, partea de vest a Tierrei del Fuego si Insulele Fernandez. Capitala si cel mai mare oras al tarii este Santiago. Acesta e situat in Valea Centrala a tarii iar din punct de vedere administrativ face parte din Regiunea Metropolitana Santiago. Acesta e sediul Guvernului, al Presdintelui si a tuturor institutiilor importante din stat, de asemenea reprezinta un important centru industrial, politic, economic si cultural.
Orasul e impanzit cu numeroase muzee, catedrale si biserici, parcuri si monumente, majoritatea situate intre Via Norte Sur si Bulevardul Libertador.
Santiago detine doua orchestre simfonice cu stagiuni permanente: Orchestra Filarmonica de Santiago gazduita de Teatrul Municipal si Orchestra Simfonica de Chile ce apartine de Universidad de Chile. Capitala tarii e faimoasa pentru vinurile sale, cele mai importante productii viticole provenind din plantatiile precum Concha i Torro, Santa Rita si Santa Carolina.
Valparaiso, e cel mai mare si vechi oras port din Chile, situat pe coasta Pacificului. Cea mai frumoasa zona a orasului o reprezinta centrul istoric, cladirile coloniale, bisericile si muzeele.
Citeste si:  Horoscopul lunii aprilie
El Pan, partea de jos a orasului, e formata din strazi pline cu magazine, birouri, banci si numeroase depozite abandonate in jurul portului si a docului. Partea cea mai inedita o orasului o reprezinta districtul portuar, unde se afla mai multe companii de asigurare si banci in stil britanic, baruri de unde se aud ritmuri de tango sau magazine demodate. Principalele obiective turistice sunt Galeriile Municipale de Arta, La Sebastiana, una din casele unde a locuit Pablo Neruda, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Naval si Maritim, Palatul Baburizza si de Arte Frumoase, Palatul Lyon si Biserica La Matriz.
Citeste si:  Ultima Revolutie Analogica, o Cutie a Memoriei
Vina del Mare, reprezinta una din cele mai frumoase destinatii de plaja din zona. Cea mai aglomerata perioada a anului e incepand cu luna ianuarie pana in februarie, cand au loc numeroase concerte, festivaluri si diferite expozitii, iar cluburile sunt deschise pana spre dimineata.
Pe bulevardul Liberdad, pe strada Quillota si Quinta Vergara se afla cele mai multe cladiri importante precum si resedinta prezidentiala, Castillo Presidencial. Unul dintre cele mai frumoase parcuri este Quinta Vergara. Punta Arenas, candva inchisoare a devenit un oras foarte frumos si plin de viata, aici locuind un amalgam de natii. Pana la deshidera canalului Panama, acesta a fost port, acum devenind oras petrolifer.
Citeste si:  Unde mergem diseara? 26-29 noiembrie
Insula Pastelui, e una din cele mai frumose si izolate locuri din lume, numele acesteia provenind de la faptul ca a fost descoperita intr-o zi de Pasti. Parcul National Rapa Nui, detine cele mai multe puncte de interes. Cariera Rano Raraku, e locul unde au fost scluptate multe dintre statuile aflate pe teritoriul insulei iar platforma Ahu Akivi detine sapte statui bine conservate, o plaja cu palmieri si pesteri. Anotimpurile sunt foarte diferite fata de continentul european, in luna august e iarna, de obicei ploioasa, in septembrie incepe primavara, iar in ianuarie vara e in plina desfasurare. Turistii ce ajung in Chile trebuie sa stie ca limba oficiala e spaniola, insa nu vor intmpina dificultati, deoarece engleza e folosita pe scara larga. Restaurantele si barurile adauga de obicei o taxa la nota de plata, insa chelnerii vor astepta cu siguranta un bacsis in plus.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.