Sfarsit de lumi de Dan Lucinescu Lansare de carte

Scriitorul si fostul detinut politic Dan Lucinescu lanseaza vineri, 13 septembrie 2013, ora 18:00, cartea Sfarsit de lumi la Muzeul Taranului, in cadrul Librariei Carturesti. La lansare, vor fi prezenti criticul de teatru si film Rodica Smaranda Vulcanescu si scriitorul Radu Carneci.

Sfarsit de lumi este o carte ce prezinta evenimentele dramatice care s-au petrecut dupa ocuparea Romaniei de catre Uniunea Sovietica, odata cu data de 23 august 1944. Autorul incearca sa faca inteleasa tragedia unor generatii, victime ale regimului comunist care a urmat celui de al doilea razboi mondial in estul Europei.

Citeste si:  Partidul Republican a cheltuit 150.000 de dolari pentru hainele si machiajul lui Sarah Palin

Dumitru Dan Lucinescu s-a nascut la 21 mai 1927, in Botosani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 si condamnat la 15 ani munca silnica pentru activitate anticomunista. A fost inchis la Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla, Vacaresti si Aiud, fiind coleg de celula cu parintele Iustin Parvu. A trecut prin „reeducarea” de la Pitesti, in cadrul careia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din aceasta experienta este impartasita in documentarul Lupta si jertfa lui Dan Lucinescu si in documentarul Demascarea. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Uniunii Scriitorilor din Suedia, este autorul a numeroase carti pe teme istorice, filosofice si autobiografice, dintre care amintim Ciclul Vitralii (Depasirea conditiei umane, Destine, Aspiratii), ?tefan cel Mare si Sfant, Jertfa si Parintele Arsenie Boca – un Sfant al zilelor noastre.

Citeste si:  Sa cinstim Delta de Ziua diversitatii biologice!

Organizatorul evenimentului, Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca, s-a infiintat din dorinta de a intretine vie speranta unei altfel de vieti pentru noua generatie. Printre obiectivele propuse se numara promovarea valorilor romanesti si a spiritualitatii crestine, cunoasterea si promovarea elitelor nationale, contributia efectiva la formarea culturala si spirituala a noilor generatii.

Pentru mai multe informatii:
Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca
Persoana de contact: Ruxandra Popescu, telefon si fax: 021.223.24.96, 0768430246; 0756595188
birou@fundatiaarsenieboca.ro,
www.fundatiaarsenieboca.ro.

Citeste si:  Horoscop de cariera 2011 pentru Scorpion

Parteneri media ai MN?R: 24-Fun, Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, RFI, Itsy Bitsy, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, TV City, LiterNet.ro, Hot News, webpr.ro, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, semnebune.ro, totuldespremame.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.meidaiq.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.