Sfaturi si exemple pentru redactarea scrisorii de intentie (partea I)

Please select a featured image for your post

In articolul „Redactarea scrisorii de intentie” am stabilit de ce este aceasta atat de importanta si cum trebuie sa va pregatiti inainte de a trece la scris. Acum a sosit timpul sa va invatam practic cam ce trebuie stiut in redactarea unei scrisori de intentie. Sfaturi pentru redactarea scrisorii de intentie Sa fie clar de la bun inceput: scrisoarea de intentie nu este o rescriere a CV-ului, ci o punte de legatura intre CV si cerintele jobului. Trebuie sa extrageti din CV aspectele cel mai relevante pentru jobul la care aplicati si sa faceti o legatura armonioasa intre acestea si cerintele angajatorului. De exemplu: ai lucrat la diverse companii ca si agent de vanzari, insa cea la care aplici acum ofera un post de agent vanzari in domeniul alimentar. Este inutil sa spui ca ai vandut mobila, asa ca trebuie sa scoti in evidenta aptitudinile pe care le-ai dobandit in cadrul acelui job – „Desi vasta mea experienta in domeniul vanzarilor nu este strans legata da domeniul alimentar, consider ca m-a ajutat sa imi insusesc tehinicile specifice vanzarii si promovarii produselor in fata clientilor, astfel incat sunt convis ca pot face fata cu brio oricarul tip de job in vanzari”
Avand in vedere ca vei preda scrisoarea de intentie o data cu CV-ul, este neaparat sa le prezinti sub forma unui pachet compact, redactat pe acelasi tip de hartie, cu aceleasi caractere (dimensiune, spatii intre randuri, font). In ceea ce priveste datele personale, foloseste acelasi format atat pe CV cat si pe scrisoarea de intentie. De exemplu, nu pune pe CV nume, prenume, data nasterii iar pe scrisoarea de intentie prenume, nume, locul nasterii.
Citeste si:  Interviu cu membrii Metallica luni la MTV
Adapteaza-te stilului angajatorului si profilului jobului pentru care aplici: daca doresti sa te angajezi ca si programator, de exemplu, incearca sa eviti logoreea si sa fii cat mai concis. Daca in schimb optezi pentru un job mai putin conservator, cum este cel de jurnalist, poti sa redactezi o scrisoare de intentie mai putin conventionala, din care sa reiasa si stilul tau de a scrie, umorul, aptitudinile artistice.
Citeste si:  Expozitia "THE HUMAN BODY" se prelungeste pana pe 4 august
Fii concis atunci cand trebuie – de exemplu, va trebui sa specifici clar jobul pentru care aplici si motivul pentru care esti interesat de jobul si de compania respectiva, dar lasa si loc de interpretari acolo unde consideri ca ai starni intresul angajatorului. Imediat dupa o afirmatie mai putin concisa, este momentul sa ceri angajatorului sansa unui interviu – „Desi atat in CV cat si in scrisoarea de intentie am incercat sa descriu cat mai detaliat experienta mea de munca, aptitudinile si calitatile ce ma recomanda pentru postul de agent vanzari, consider ca pot demonstra importanta aportului meu pentru compania dumneavoastra in cadrul unui interviu” Nu uita regula de aur: fiecare scrisoare de intentie este una personalizata pentru jobul pe care il doresti. Nu trebuie sa ai o scrisoare generala pe care o trimiti tuturor angajatorilor, in cel mai bun caz schimband doar pozitia pentru care aplici sau numele companiei. Scrisoarea de intentie trebuie sa denote interesul tau pentru postul dorit si nu sa dea impresia ca este aceeasi scrisoare pe care au citit-o si la alti candidati. Asa ca, nu copia scrisori de intentie de la prieteni si nici de pe internet. Nimeni nu stie sa descrie mai bine decat tine atuurile tale.

Citeste si:  Targul ILoveHandmade la Palatul Sutu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.