Shopping la Istanbul

Pentru noi, femeile, shopping-ul a fost, este si va fi mereu o activitatea atractiva. Ca urmare un week-end petrecut in Istambul reprezinta o „imbinare a placutului cu placutul”. Poti adica sa te bucuri de farmecul cumparaturilor negociate in renumitele bazare turcesti si sa vizitezi diverse obiective turistice ale acestei metropole.

Istanbulul este singurul oras din lume care a fost construit pe 2 continente. Soarta lui fost determinata de vitala pozitie strategica in care se afla si de incantatoarea frumusete naturala de care dispune. De-a lungul timpului, a apartinut unor imperii puternice, el servind drept capitala Bizantului si apoi Imperiului Otoman. Se intinde de-a lungul celor doua tarmuri ale Stramtorii Bosfor, stramtoare care leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte Europa de Asia. Istanbul mai este si capitala artei si culturii cu o traditie bogata in opera si balet, teatru, concerte, festivaluri, conferinte si, desigur, muzee unice. Fiind o capitala imperiala timp de 1500 de ani, Istanbulul a capatat o puternica si impresionanta personalitate. La fiecare colt intalnesti palate, moschei, biserici, manastiri, monumente, ziduri si ruine reprezentand dominarea Romana, Bizantina si Otomana. Bazare si supermarketuri ultra moderne, vanzatori la coltul strazii si brokeri, cladiri ce stau sa se darame si zgarie-nori, vehicule cu tractiune animala si somptouase limuzine coexista, dconferind orasului un look diversificat.

Citeste si:  Schimba-ti viata

Daca alegi varianta unei mici ecapade de 4 zile si 3 nopti, de vineri pana luni, cu deplasare cu avionul si cazare la un hotel de 3 ***, te costa aproximativ 300 Euro. In acest timp poti face cumparaturi sau poti doar „sa-ti incanti privirea” in bazare si ateliere care continua traditia comerciala de sute ani sau in piete si magazine moderne, imense. De la Marele Bazar poti cumpara covoare traditionale turcesti si lucrari din aur si argint. In Piata Egipteana, dupa marea moschee, la piata Eminonu, te intampina o atmosfera exotica si misterioasa, imbitata de parfumurile condimentelor aromatice si ale ierburilor. De la sirul de magazine ce inconjoara moscheea Sultanahmed poti achizitiona obiecte lucrate manual specific turcesti, in timp ce magazinele din muzeu ofera suveniruri care sa ne aduca aminte de intalnirea cu istoria Turciei.

Citeste si:  Fii lider

Cand te saturi de cumparat sau de vizitat bazare te mai poti bucura de vizitarea unora dintre urmatoarele obiective turistice:
– Muzeul de arheologie;
– Sfanta Sophia – care este considerata una dintre cele mai frumoase biserici ale lumii;
– Turnul Beyazid, inalt de 50 m. construit in 1858;
– Viaductele Bozdogan Kemeri, care dateaza din perioada romana a împaratului Valens;
– Bosfor – zona cu numeroase palate si vile vechi si importante precum: Palatul Ciragan, Palatul Dolmabahce, Palatul Yildiz, Palatele Feriye, Piata Ortakoy cu Moscheea Ortakoy, Palatul Beylerbeyi, Palatul Topkapi, unde se afla sabia lui Stefan cel Mare;
– Turnul Galata de unde ai ocazia sa te bucuri de o panorama deosebita asupra orasului.

Citeste si:  Zodiile si senzualitatea

Cafenelele de pe trotuar, restaurantele in aer liber si locurile de pescuit de-a lungul marii dau si ele un farmec aparte orasului. Viata de noapte este activa si foarte prezenta in Istanbul. Baruri, pub-uri, cluburi de noapte, discoteci sunt din plin si exista nenumarate restaurante care ofera „bucataria traditionala turca” in toata varietatea sa, fara sa mai mentionam restaurantele cu specific italian, frantuzesc, chinezesc, japonez.


3 Comentarii
  1. Istanbulul este un oras magnific. Un amestec de nou si vechi, de traditie si modernism. Nu inteleg de ce a ajuns sa para vulgar ca vrei sa-l vizitezi. adica inteleg, dar este o greseala

  2. Eu cred ca a trecut deja vremea cand se considera vulgar faptul ca te deplasezi la Istambul. Si sunt tot mai multe persoane atrase de farmecul acestui oras…si de posibilitatile de a face shopping.

  3. Mie chiar mi-a placut Istambulul unde poti imbina foarte bine shopingul cu plimbarile si cu istoria realizandu-se o perfecta armonie. Cu placere as reveni acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.