Shopping la Viena

Please select a featured image for your post

De ceva vreme incoace, mai precis din 2007, Europa pare sa se fi mutat mult mai aproape de noi, si e mult mai usor sa vizitam orase pe care mai de mult le vedeam doar in carti postale. Mai mult decat atat, a devenit chiar o moda printre romani sa isi petreaca vacantele si chiar week-endurile in tari vecine, mai ales datorita faptului ca preturile de dincolo de grantie oricum sunt mai mici decat cele de la noi. In perioada de iarna insa, Europa devine parca si mai tentanta. In primul rand, multi dintre noi aleg sa isi petreaca sarbatorile in strainatate, vizitand rude stabilite acolo sau pur si simplu admirand frumusetile europene. Altii insa aleg sa fie mai practici, si aleg orasele europene ca destinatii pentru pentru a face….cumparaturi. De departe unul dintre cele mai faimoase orase ales ca destinatie pentru shopping, de catre romani si nu numai, este Viena. Desigur, multi ar spune ca acelasi branduri care se regasesc in mall-urile din Romania s-ar putea intalni si acolo, realitatea spune insa altceva. Cum dealtfel numai cei intr-adevar pasionati de calatorii pot confirma, Viena nu e doar un oras in care mergi sa vezi ce produse mai au cei de la Armani, Gucci sau Mango, ci un adevarat tarm al shopping-ingului. Mai mult, mai ales in perioada imediat urmatoare sarbatorilor, mai toate magazinele si centrele comerciale au reduceri semnificative de care cumparatorii se pot evident bucura.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie e ca sa-ti pun cat de infidel iti e!
Locurile special amenajate pentru cumparaturi sunt desigur foarte numeroase. Artera principala insa este Mariahilferstrasse, locul unde regasim totul, de la o infrastructura apropae perfecta, la cele mai faimoase branduri (Trek, Bernhart, H&M, Mango, Zara) Tot in zona centrala, turistii si mai ales cumparatorii pasionati pot ajunge in districtul 1, acolo unde se gaseste o adevarata expozitie de branduri. Artera Kohlmarkt este locatia in care veti regasi aproape toate brandurile din lume, fiecare in cate un magazin propriu, de la CARTIER,ARMANI, AKRIS, GUCCI, CHANEL, LOUIS VUITTON la FERRAGAMO, DIESEL, DOLCE & GABBANA, TIFFANY BULGARI, BOUTIQUE, poti petrece ore in sir doar studiind adevaratele expozitii de vestimentatie, accesorii, si orice altceva se incadreaza in categoria stylish. Desigur, nici periferiile orasului nu trebuie ocolite, pentru ca acolo gasim de asemenea cateva dintre cele mai mari centre comerciale (Shopping City Sud sau Parndorf Designer Outlet, spre exemplu).
Citeste si:  Eva alaturi de sot la bine si la barfe
Cum putem ajunge insa la Viena pentru cumparaturi? Ei bine, lucrurile nu sunt atat de complicate pe cat am putea crede. De fapt, agentiile de turism au descoperit ele insele aceasta pasiune a romanilor si nu numai, de a-si cheltui banii pe cumparaturi la Viena si pun la dispozitie pachete de servicii care mai de care mai tentante. Astfel, o oferta de acest gen poate dura intre 3 si 4 zile, si poate cuprinde servicii si oportunitati nu doar legate de shopping. Drumul pana la Viena, strabatut intr-un timp destul de scurt, va avea ca destinatie nu doar magazinele, ci si obiectivele turistice, evident foarte numeroase din zona orasului (Palatul Schonbrunn sau centrul vechi al orasului).
Citeste si:  Elizabeth Taylor internata
Dincolo de toate aceste aspecte insa, un sejur de shopping la Viena va fi desigur unul de neuitat. Stil, eleganta, rafinament si delicatete, toate le vor regasi intr-un oras impresionant, primitor deopotriva pentru grabitii turisti, insetati de istorie si cultura, dar si pentru cei care vor pur si simplu sa isi faca cumparaturile in locuri din cele mai alese.


3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.