Shoppingul ca profesie

Dap… am descoperit pentru voi… pentru noi toate, ce sa mai vorbim, profesia perfecta, aceea de personal shopper – shoppingul facut profesionist si mai mult de-atat, shoppingul facut contra cost!

Exista foarte multe business-uri ce pot fi facute usor, din pasiune, de orice antreprenor. Unul din aceste business-uri este acela de personal shopper, care presupune elemente similare cu cele ale unui asistent personal sau asistent administrativ, dar se limiteaza la a fi angajat de cineva pentru a face cumparaturile – alimente, haine, cadouri, etc. Specializarile pot fi diverse: personal shopper, boutique shopper, corporate gift buyer, special event shopper, etc.

De exemplu, poti fi shopper exclusiv de cadouri. Sunt oameni care au foarte putin timp, foarte multi bani, foarte multe obligatii de familie sau de business, foarte putin talent la a alege cadouri pentru familie si pentru obligatiile de serviciu si angajeaza persoane cu talent si experienta in shopping. In State, celebritatile sunt cele ce au upgradat shoppingul la nivel de profesie. Odata ce un personal shopper si-a demonstrat abilitatile de cumparare a cadourilor, poate fi insarcinat cu atributii de cumparare a hainelor sau cu a face cumparaturile personale. Relatia dintre un personal shopper si client este sau ar trebui sa fie foarte stransa pentru ca primul sa indeplineasca cu succes si cele mai personale nevoi de shopping ale clientului sau.

Citeste si:  Promotiile, surprizele continua la www.tarafashion.ro

Plata unui personal shopper se face in America pe ora. Din cercetarile mele pe ne, reiese ca in SUA un salariu mediu al unui personal shopper este de $15-$20 pe ora. Daca relatia cu specialistul in shopping este una personalizata si gusturile clientului sunt deja cunoscute la perfectie, tariful poate fi si mai mare, pe masura ratei de succes inregistrat.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce fel de nunta vei avea!

Asa cum spuneam la inceput, profesia de personal shopper ar putea, cu ceva rabdare, talent si vointa, sa devina business-ul vostru de suflet, ocupatia perfecta pentru cele ce nu-si doresc nimic mai mult decat sa colinde magazinele in cautare de noutati, de inedit, in functie de gusturile personale si ale celor care le platesc.
Chiar daca in Romania nu stiu eu sa existe cerere pentru astfel de job, avand in vedere ca in Europa de Vest si America „se poarta”, ati putea incerca si voi:

Citeste si:  Aurora polara, un fenomen fascinant

Faceti o lista scrisa sau in gand cu cei mai ocupati oameni pe care ii cunoasteti.

Ganditi-va si aflati cam care este programul lor zilnic si identificati cateva solutii de imbunatatire a time-managementului lor cu ajutorul serviciilor voastre de personal shopper.

Nu dati sfoara-n tara despre noua voastra ocupatie. Lucrati mai intai la convingerea si satisfacerea a 1-2 peroane din lista, care au fost destul de deschise la o incercare de test.

Cu ajutorul testimonialelor obtinute de la (de-acum) clientii vostri multumiti, incercati sa mariti treptat numarul clientilor.

Nu va aruncati la tarife prea mari, cel putin nu la inceput. Puteti lucra chiar pro-bono pentru clienti „cu greutate” care ulterior ar putea imbunatati cartea voastra de vizita de personal shopper.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.