Situatii inimaginabile pentru Marius Manole si Ilinca Manolache in Masculin-feminin

Spectacolul Masculin-feminin, scris si regizat de Lia Bugnar, se va desfasura luni, 10 martie, ora 22:00 la Teatrul Elisabeta, situat in Bulevardul Elisabeta nr 45. Distributia spectacolului este formata din Ilinca Manolache, Marius Manole, Laura Cret, Andrei Araditis si Theodora Stanciu. Biletele se pot achizitiona online de pe situl bilete.ro. Informatii suplimentare sunt disponibile la numerele de telefon 0727703703 si 0724927482.

“Piesa scrisa de Lia Bugnar, Masculin/Feminin, este o poveste de iubire, de regasire, de acceptare si de intelegere a ceea ce suntem. Incepand cu intelegerea noastra, in primul rand, si continuand cu intelegerea semenilor nostri. Asistam la intamplarile tragi-comice ale unei familii, cu rasturnari de situatie care strica echilibrul relatiei, cumva monoton si banal, ne confruntam cu dileme existentiale ale femeii, de genul s-a dus un fir la ciorap, dar regasim si sentimente de iubire pura, momentele acelea in care iti intalnesti jumatatea.” (Georgiana Ene, blogger teatral)

Citeste si:  MOSAIQUE DE L’ARC-EN-CIEL. Expozitie de arta contemporana

Masculin/Feminin este, nu in ultimul rand, un spectacol filosofic. Din cand in cand, timpul se opreste in loc si cei doi copii din pantecul Evei isi viseaza viitorul, dar nu se incumeta sa-l traiasca, preferand confortul inexistentei blazate. Marius Manole este indeajuns de trist pentru a juca nenasterea si suficient de cinic pentru a o transforma in istoria tragi-comica a familiei sale. Ilinca Manolache zugraveste cu sarcasm fresca unei vieti (im)probabile, presarata cu dezamagire cronica si superficialitate. In universul imaginar in care dialogheaza, cei doi jongleaza cu diferite avatare – sunt iubiti, frati si simpli spectatori.” (Teodora Gheorghe, scriitor)

„In spectacolul Masculin-feminin vedem iubirea in cele mai puternice forme ale ei, dar nu iubirile din basme, ci iubirile crude din viata deloc ideala pe care o traim in secolul acesta. Nu este nimic amplificat in realitatea povestilor Liei Bugnar. Intamplarile sunt autentice si te trec prin mai multe stari: mai intai esti contrariat, apoi negi, apoi esti curios, apoi esti intelegator si empatic.Una dintre replicile pe care ti le poti nota direct in minte este cea a Theodorei Stanciu: „Femeia cu un fir dus la ciorap devine o subfemeie”; este o replica simpla, care conceptualizeaza ideea de „imperfectiune feminina”. O alta replica memorabila este cea a Laurei Cret: „In loc sa te lasi dracului iubit, tu te ocupi de ura ta pentru tin”“. E ca un joc perdant, intre fericire si egoism. Iar Marius Manole spune: „A doua sansa e doar felul universului de a-ti arata ca se poate si mai rau.” (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

Citeste si:  La un an de kdo.ro, produse, cadouri si promotii noi!

„Piesa trimite la dualismul uman si modul in care partea feminina si cea masculina dinauntrul nostru se razboiesc, influentandu-ne viata. Fara indoiala, nu doar aceasta este „morala” piesei scrisa de Lia Bugnar, ci si faptul ca importanta infatisarii exterioare nu presupune o atat de mare „bataie” de cap, pentru ca, femei sau barbati, sufletul e suflet si nu trebuie judecat dupa felul in care el se manifesta in carapacea din noi. Daca la inceput, iubirea pare calcata in picioare si umilita, aceasta triumfa intr-un final asa cum soarele isi scutura razele dupa furtuna sentimentelor si starilor care construiesc personajele pana aproape de paroxism. Iubirea ar trebui salvata, ar trebui suficient curaj cat sa treaca peste toate obstacolele si barierele, psihologice sau sexuale. Iubirea ar trebui implinita, indiferent de circumstante. Acesta este mesajul piesei Masculin/feminin, in regia Liei Bugnar, al carei scenariu este inteligent si interesant alcatuit.”(Sowil, Revista Semne Bune)

Citeste si:  Aptitudini necesare unui antreprenor

UPDATE: spectacolul din seara de 10 martie a fost anulat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.