Sleeptracker – cum sa te trezesti odihnit

Uneori se intampla sa ne trezim obositi si prost dispusi chiar daca am dormit indeajuns si, aparent, nu ne-a deranjat nimic. Asta se intampla pentru ca nu ne trezim in momentul potrivit pentru organismul nostru.

Din momentul in care adormim si pana cand ne trezim trecem prin mai multe faze: somnul superficial, somnul profund si REM (Rapid Eye Movement) sau somnul paradoxal. In aceasta ultima faza, globii oculari se misca, creierul are o activitate asemanatoare cu cea din timpul zilei si visam. Cele trei faze se succed de trei – patru ori intr-o noapte.

Citeste si:  PREMIERE, INVITATI SPECIALI SI FILME PENTRU COPII LA DRACULA FILM FESTIVAL

Ne simtim obositi, ametiti si prost dispusi daca ne trezim in timpul REM, cea de-a treia faza a somnului, pentru ca trezirea este mult prea brusca.

De asta se ocupa ceasul Sleeptracker, premiat de cei de la revista Time, ca fiind cea mai buna inventie a anului 2005. Ceasul arata banal, probabil ca nici nu ti-ar veni sa-l porti daca ar fi unul obisnuit. Insa el este dotat cu un accelerometru, care detecteaza miscarile usoare facute in timpul somnului superficial. Astfel, stie cand este momentul ideal sa te trezeasca, asa incat sa ai o zi buna. Cand a venit timpul, ceasul emite vibratii usoare, asa incat sa nu ramai marcat toata ziua de soneria puternica.

Citeste si:  Cainele Japonez, selectat la piata de proiecte a Festivalului de Film de la Salonic

Inainte de merge la somn nu setezi ora exacta la care vrei sa fii trezit, ci o perioada de timp, intre 10 si 90 de minute, in care ceasul iti va urmari miscarile pentru a gasi momentul cel mai potrivit in care sa sune trezirea. Ora exacta la care ai fost trezit ramane in memoria ceasului, iar dupa o perioada de timp poate realiza un grafic, in care iti arata perioadele tale de somn superficial. Astfel poti sa stabilesti ora aproximativa la care trebuie sa trezesti in urmatoarele dimineti.

Citeste si:  Cadoul perfect in functie de zodie

Spleeptracker arata ora si data ca orice ceas normal, este rezistent la apa, vibreaza si suna. Varianta imbunatatita, Spleeptracker Pro poate transmite date in legatura cu somnul tau catre calculator si vine impreuna cu software-ul necesar. Costa 179 de dolarii, cu 30 de dolari mai mult decat varianta standard.

Ambele ceasuri se pot cumpara de pe situl Sleeptracker.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.