Sotia fostului explorator Jacques-Yves Cousteau a fost numita ambasador onorific al Deltei Dunarii

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, i-a înmânat, marţi, titlul de ambasador de onoare al Deltei Dunării preşedintelui Cousteau Society, Francine Cousteau, soţia fostului explorator şi cercetător francez Jacques-Yves Cousteau, transmite corespondentul NewsIn.

Francine Cousteau a participat, marţi, la Tulcea, la lucrările unui simpozion pe problematica conservării Deltei Dunării prin intermediul politicii regionale şi de protecţia mediului a Uniunii Europene. Francine Cousteau a solicitat participanţilor la seminar sprijin pentru o informare corectă privind proiectele propuse de România, pentru care trebuie să facă lobby, şi în special cele care vizează Delta Dunării.

Citeste si:  Fii party-girl cu stil la petrecerile firmei

Delta Dunării, a doua deltă ca mărime din Europa, este unul dintre cele 32 de obiective româneşti incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO, cele 5.400 de specii de plante şi animale de aici plasând această zonă pe locul trei din lume în ceea ce priveşte biodiversitatea, după Bariera de Corali (Australia) şi Arhipelagul Galapagos (Ecuador).

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum pregatesti masa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.