Starea de sanatate a cuplului Minculescu este buna, dupa operatie

Operaţia prin care solistului trupei Iris, Cristi Minculescu, i-a fost transplantată, marţi, o parte din ficatul soţiei sale Rodica a decurs conform planului medicilor, iar starea de sănătate a celor doi este bună, au precizat, pentru NewsIn, reprezentanţii clinicii din oraşul german Regensburg.

Informaţii detaliate despre operaţie şi despre starea pacienţilor vor fi furnizate de medicii instituţiei în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc vineri.

Intervenţia chirurgicală, prin care lui Minculescu i-a fost transplantă o parte din ficatul soţiei sale, a început marţi dimineaţă, în clinica universitară din Regensburg, lângă Munchen, şi a durat peste 10 ore. Din echipa de medici a făcut parte şi Dorel Săndesc, medicul timişorean care l-a consultat periodic pe Minculescu şi este prieten cu acesta.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 25 noiembrie - 1 decembrie

Minculescu suferă de o afecÅ£iune genetică, boala polichistică hepato-renală, iar soÅ£ia artistului ÅŸi-a dat acordul să doneze o parte din ficat. „Boala, care cauzează multe chisturi pe ficat ÅŸi rinichi, a fost moÅŸtenită de la tatăl său ÅŸi a evoluat în ultima perioadă. Chisturile s-au mărit ÅŸi au început să afecteze funcÅ£iile hepatice”, a explicat, în urmă cu o lună, doctorul Dorin Săndesc.

Citeste si:  Un triunghi amoros in care amorul lipseste cu desavarsire

Chirurgul Irinel Popescu este de părere că după transplant, dacă nu intervine nicio complicaţie timp de trei luni, Cristi Minculescu ar putea reveni la activităţile sale obişnuite.

“Şansele de reuşită într-un astfel de transplant sunt de 90%. Există, ca în orice operaţie, anumite riscuri, dar ele sunt depăşite de beneficiile transplantului, care, în cazul lui Cristi Minculescu, era singura soluţie”, a precizat Irinel Popescu.

Citeste si:  Botezatu practica menage-a-trois-ul

Potrivit Ministerului Sănătăţii, costul intervenţiei chirurgicale se ridică la 47.000 de euro, sumă acoperită din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate.

Cristi Minculescu, în vârstă de 50 de ani, cântă în Iris din anul 1980 şi este considerat unul dintre simbolurile rock-ului autohton. În 2007, la împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu şi colegii săi au fost decoraţi de preşedintele Traian Băsescu.


Un comentariu
  1. cat de mult trebuie sa-l iubeasca sotia lui , daca a acceptat sa-i dea o parte din ea?
    65% din propriul ficat inseamna enorm, cati sunt capabili de asa ceva?
    cat de frumoasa si adevarata trebuie sa fie aceasta dragoste ce-i uneste!
    ii admir si recunosc, ma roade o oarece invidie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.