Statele Unite ale Americii

Please select a featured image for your post

Statele Unite ale Americii reprezinta o republica federala cu 50 de state din care 48 sunt continentale si doua, Alaska si Hawai exclave, ce se invecineaza cu Canada, Mexic, Oceanul Atlantic si Oceanul Pacific. Pe teritoriul SUA se afla Grand Canyon sau Marele Canion situat in nordul statului Arizona. Acesta e rezultatul eroziunii de milioane de ani a fluviului Colorado a unui platou inalt, Platoul Colorado, fiind lung de 446 km si foarte adanc, uneori atingand aproximativ 1600 de m. Cascada Niagara, reprezinta o cadere de apa situata la granita dintre statul New York si provincia Ontario din Canada. Pe partea americana, cascada are o latime de 363 de m, apele cascadei cazand de la 21 de m iar pe partea canadiana latimea acesteia e de 792 de m, iar inaltimea de la care cade apa este de 52 de m. Capitala tarii se afla la Washington D.C., ce constituie de unul singur Districtul Columbia, fiind a zecea cea mai populata zona metropolitana a tarii. In Washington se afla Casa Alba, care e sediul Presedintelui, Capitoliul, sediul Congresului federal si Pentagonul, sediul departamentului american de aparare a tarii.
Citeste si:  Insula care te lasa statuie: a Pastelui
Miami e o metropola infloritoare, supranumita si Casablanca Americii sau America Mileniumului. Faima acesteia se datoreaza vremii insorite, a vietii de noapte trepidante, a localurilor selecte si a plajelor sale. Orasul e al doilea ca marime din Florida, dupa Jacksonville, insa e cel mai exotic si cosmopolit.
Cea mai cunoscuta plaja este South Miami, cu plaje umbrite de palmieri si cu cladiri in stil art deco, vopsite in cele mai diverse culori. Principala sursa de venit a orasului este Greater Miami, un important centru comercial, financiar, cultural, sportiv si de turism. Portul din Miami e cel mai mare port de ambarcatiuni din lume, pe aici trecand anual milioane de pasageri. Principalele atractii turistice din Miami sunt: Vechea Manastire Spaniola, Memorialul Holocaustului, Castelul de Coral, Muzeul si Gradinile Viscaya, Piscina Venetiana, muzeele si plajele acestuia. Los Angeles se intinde de-a lungul coastei pacificului din sudul Californiei si detine 122 de km de linie costala, de la Malibu pana in Long Beach, iar in interiorul continentului se intinde pe o suprafata enorma si e inconjurata de Muntii Santa Monica si San Gabriel.
Citeste si:  Capitala se pregateste de Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street!
Aici se afla si districtul Hollywood, numit si Capitala Mondiala a Divertismentului, unde isi au sediile cele mai mari studiouri de film din lume. Orasul adaposteste parcul Disneyland, cel mai popular loc de divertisment din SUA, celebrul bulevard Walk of Fame, Muzeul de Ceara, Muzeul Ripley si Centrul Getty. Districtul Crenshaw e locul unde pot fi vazute celebrele biserici negre, prima biserica Episcopala, Biserica Metodista Africana iar Parcul Leimert e faimos datorita jazz-ului, artei si culturii sale. New York e un important centru financiar pe plan mondial si cultural, datorita in special insulei Manhattan, unde la fiecare pas se gasesc restaurante de renume mondial, institutii de arta si capodopere arhitecturale..
In afara de Manhattan, care e cel mai mare si cel mai important cartier al orasului, mai exista inca patru cartiere la fel de cunoscute insa nu si de importante precum: Bronx, Brooklyn, Queens si Staten Island. Metropolitan Museum gazduieste o impresionanta colectie de picturi ale artei universale, Museum of Modern Art, detine o incapere dedicata operelor lui Constantin Brancusi, Metropolitan Opera House organizeaza cele mai renumite concerte de opera si simfonii, Central Park, e cel mai mare parc din oras si inglobeaza un lac natural, ce reprezinta principala sursa de apa potabila a orasului, un muzeu de istorie naturala si o gradina zoologica.
Citeste si:  Horoscopul chinezesc 2009
Principalele simboluri ale orasului sunt: Statuia Libertatii, Empire State Building, fostele cladiri World Trade Centre, Podul Brooklyn, Piata Times, Centrul Lincon si Sala Carnegie Hall. Las Vegas, numit si Capitala distractiei mondiale, detine cea mai dezvoltata industrie a jocurilor de noroc, cele mai reprezentative simboluri ale orasului fiind casinourile, The Mirage si The Wynn fiind cele mai cunoscute. In centrul orasului exista mai multe copii fidele ale palatelor Romei Antice, a piramidelor egiptene, Sfinxul si a Turnului Eiffel. Cea mai impunatoare cladire este cea a Hotelului Caesars Palace, ce reda atmosfera Imperiului Roman prin statuile antice, caderile de apa si o piateta ce aduce cu un forum roman.
O data cu lasarea serii au loc specatacole de lumini si sunet. Acestea incep la ore fixe si au loc din ora in ora creand o atmosfera de basm.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.