Stranutul poate fi declansat de o fantezie sexuala – studiu

Strănutul poate fi declanşat de o fantezie sexuală, potrivit unui studiu efectuat de un medic de la spitalul John Radcliffe din Oxford, informează cotidianul britanic The Independent.

Dr. Mahmood Bhutta a realizat studiul după ce a întâlnit un pacient care strănuta incontrolabil, de fiecare dată când avea o fantezie sexuală. „Mi s-a a părut neobiÅŸnuit ÅŸi am căutat în literatura de specialitate date referitoare la acest subiect. De asemenea, am verificat pe Google ÅŸi am descoperit că o căutare căutare după termenii ‘sex’, ‘strănut’ ÅŸi ‘incontrolabil’ dă uimitor de multe rezultate, ceea ce ne-a dat de înÅ£eles că aceste cazuri sunt mult mai frecvente decât am crezut”, a explicat Bhutta.

Citeste si:  Definitia succesului

Strănutul este declanÅŸat, de obicei, de iritaÅ£ia nazală, care provoacă un reflex de eliminare a aerului cu viteze ce pot ajunge la 180 de kilometri pe oră. AceeaÅŸi reacÅ£ie poate fi provocată ÅŸi de pensarea sprâncenelor, care stimulează nervul trigeminal ce produce anumite senzaÅ£ii asupra feÅ£ei. Strănutatul poate apărea ÅŸi din alte cauze, mai puÅ£in cunoscute, precum reflexul fotic – strănut provocat de lumina soarelui. Mai rare sunt cazurile în care persoanele din aceeaÅŸi familie strănută după ce mănâncă.

Citeste si:  Horoscopul dragostei in octombrie 2012

Dr. Bhutta este de părere că strănutul provocat de gândurile cu conotaţie sexuală se transmite, de asemenea, în familie şi că acest reflex este rezultatul intersectării semnalelor din sistemul nervos.


Un comentariu
  1. Fanteziile sexuale duc la stranut? Pai ar trebui sa stranutam permanent cu totii, sa fim o planeta de hapciu.
    Se transmite in familie? M-ar lua groaza sa descopar ca mama ori bunica au fantezii sexuale. As avea cosmaruri. Eu stranut des oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.