Stufstock 6 la start

Please select a featured image for your post

Acum cativa ani miscarea Salvati Vama Veche a demarat un proiect menit sa atraga atentia autoritatilor, dar si a publicului larg asupra degradarii mediului si a spiritului ce caracteriza Vama. Era o incercare de opri sau macar de a limita invadarea acestui spatiu curat si nonconformist de catre micii intreprinzatori ce puneau stapanire pe plaja construind vile, hoteluri, restaurante sau terase.

Asa a luat nastere Festivalul Stufstock. La primele editii trupele invitate erau in mare majoritate din tara, invitatii din strainatate fiind foarte putini, anul acesta in perioada 14-16 august, festivalul ajuns la editia cu numarul 6 propune nume interesante, ce vor aborda stiluri din cele mai diferite, de la rock sau punk, alternative, pana la fusion sau etno-jazz.

Ziua de joi, prima zi a festivalului va incepe in forta cu bulari de la Crowfish care vor canta un un post punk imbinat cu elemente indie si alternativ. Vor urma cei de la Konqistador, un duo australo-american cu un sound industrial cu influente din folclorul est-european si timisorenii de la Survolaj, unii din pionierii rock-ului romanesc, o formatie ce activeaza din anii 80 si care propune un un hard rock clasic cu elemente progresive si free jazz.

Citeste si:  Mitul Israela
Finlandezii de la Apocalyptica nu mai au nevoie de prea multe prezentari, cele 3 violoncele si bateria lor sunt bine cunoscuti pentru coverurile instrumentale dupa Metallica, Faith No More sau Sepultura, dar si pentru colaborarile cu Linda Sundlab sau Sandra Nasic sau Corey.

Pentru a schimba decorul sonor, ultimele doua trupe de joi vor veni cu un sound indie de cea mai buna calitate. Ma refer aici mai ales la britanicii de la Air Traffic dar si la baietii care alcatuiesc The Amsterdams, o tanara si curajoasa trupa romaneasca.

Seara de vineri e deschisa de Persona, si Byron, doua trupe romanesti ce mentin festivalul in zona indie, alternativ. ExNN, o trupa nu foarte cunoscuta la noi dar care a fost desemnata cea mai buna trupa la International Music Awards (SUA, 2006). Au fost asteptati si anul trecut, dar autoritatile din Republica Moldova nu le-au acordat viza.

Citeste si:  Suzhou, Venetia din China
Belgienii de la dEUS probabil cea mai asteptata trupa de la aceasta editie vor continua spectacolul in acelasi registru de indie si alternativ pentru ca mai apoi Kultur Shock, Gerald Gradwhol Trio si The Pixels sa incheie seara in ritmuri etno-rock, de jazz si electro.

Ultima zi a festivalului este dedicata jazz-ului. Vor urca pe scena The Others, Farfarello, Harry Tavitian/Cserey Csaba, Jean-Luc Ponty and his Band, Nguyen Le. Kora Jazz Trio.

Jean Luc Ponty, francezul care canta la vioara va oferi fara indoiala un spectacol interesant deoarece este singurul muzician din jazz-ul modern care a reusit sa impuna vioara intr-un gen dominat de instrumente mult mai puternice.

Citeste si:  Personalitate si stil de la Natural Collection
Anul acesta, concertele se vor desfasura pe doua scene. Pe cea de la Spice Club vor urca cele 9 trupe tinere selectate de organizatori, in timp ce pe scena principala, situata ca de obicei la Marina Park, vor urca cele 17 trupe despre care am vorbit mai sus.

Biletele pentru Stufstock 6 costa 75 de lei pe zi, sau 150 de lei pentru toate cele 3 zile. De retinut ca biletele de o zi asigura doar o singura intrare la concetele de la Marina Park. Accesul in spatiul destinat festivalului se face in fiecare zi de la ora 18 iar concertele incep la ora 20. Pentru mai multe detalii puteti accesa www.stufstock.com

Organizatorii au anuntat ca anul acesta concertele nu vor mai fi difuzate in direct pe TVR2, vor fi insa inregistrate si difuzate ulterior.


Un comentariu
  1. Cam greu cu pastrarea Vamii… am fost anul acesta in septembrie pe acolo si m-am ingrozit de cati adidasi si fuste scurte de pipitze am vazut pe plaja la Stuf…
    Sincer, noi am tras concluzia ca erau cativa curiosi care vroiau sa vada „cum e in Vama”… sper ca venisera ca la Zoo, ca daca incep sa se inmulteasca, o sa ne mutam pe plaja la Corbu, unde inca nu e construit nimic… daca scapa si plaja aceea saraca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.