Surprize la Noaptea Europeana a Muzeelor

De vreo cativa ani, suntem si noi in rand cu lumea buna europeana. Cu alte cuvinte, avem si noi Noaptea europeana a muzeelor. Moda a aparut in Franta, fiind vorba de o miscare initiata de Ministerul Culturii. Asadar, sambata, intre orele 22 si 4 va puteti organiza un periplu pe la cele mai interesante muzee din capitala, dar si in cateva orase din tara. Sunt sigura ca desi unii dintre voi s-au nascut in Bucuresti, iar altii s-au stabilit aici de cativa ani, sunt muzee pe care nu le-ati vizitat pana acum. In acest weekend o puteti face gratis si va puteti bucura si de cateva evenimente de exceptie.

Astfel, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman au organizat in Piata George Enescu, langa Ateneu, Muzeul Labirint. Acesta va putea fi vizitat incepand cu ora 18, sambata, si terminand cu pra 17, duminica. In el, vizitatorii vor gasi un traseu muzeal stradal si vor putea afla informatii privind modul de viata in satul traditional, specii de animale sau personalitati marcante ale celor doua muzee. De asemenea, vor putea asista la concertul cvartetutului Resonance, sambata la 18, si la cel al celor de la Bourbon Jazz Unit, de la ora 21,30.

Citeste si:  Plan de afacere

Surprizele pentru bucuresti nu se termina aici. Pe Facultatea de Arhitectura Ion Mincu, va avea loc o proiectie 3D spectaculoasa, oferita de Orange, reprezentantii companiei afirmand ca e vorba de cel mai mare continut video mapping 3D proiectat in Romania.
La IMAX se poate viziona gratuit documentarul “Statia Spatiala”, un film 3D ce prezinta povestea Spatiei Spatiale Internationale de la nasterea acesteia si problemele pe care le-au infruntat cei 44 de astronauti implicati in proiect. Proiectia are loc incepand cu ora 22. Filmul a fost realizat in parteneriat cu NASA.

Citeste si:  Scapa de datorii

Premiera acestui an o constituie insa deschiderea Muzeului Bellu, amenajat in aer liber, in cadrul Cimitirului Bellu care, incepand cu acest an, face parte din Patrimoniul Unesco.

Alte muzee participante in Bucuresti: Muzeul Bellu, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane sau Muzeul National „George Enescu”.

Iar printre cele deschise in tara enumeram: Muzeul de Istorie si Muzeul de Știintele Naturii Aiud, Muzeul Judetean Teleorman (Alexandria), Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Complexul Muzeal Arad Muzeul de Etnografie Baia Mare, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures (Baia Mare), Muzeul de Mineralogie Baia Mare, Muzeul Judetean Botosani, Muzeul Casa Muresenilor (Brasov), Turnul Alb, Bastionul Graft si Bastionului Fierarilor – Centrul Cultural „Petre Tutea” (Brasov), Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeele Universitatii „Babes-Bolyai” (Cluj-Napoca) si Turnul Croitorilor (Cluj-Napoca).

Citeste si:  Cainii zapezilor

Autobuzele RATB vor circula pana la ora 4 urmand o linie special introdusa special pentru eveniment, urmand urmatorul traseu: Palatul Parlamentului (Muzeul National de Arta Contemporana), Calea 13 Septembrie, Str. Izvor, Bd. Hasdeu, Str. Vasile Parvan, Calea Plevnei, Str. Mircea Vulcanescu (Muzeul Militar National), Str. Baldovin Parcalabul, Bd. Garii de Nord, Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, Bd. Dacia (Muzeul Literaturii), Piata Romana, Calea Dorobantilor (Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi), Bd. Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff (Muzeul National de Geologie), Piata Victoriei, Calea Victoriei (Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Municipiului si Muzeul National de Istorie), Splaiul Independentei, Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Marasesti (Muzeul Tehnic National), Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Bd. Libertatii, Cal. 13 Septembrie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.