TEA&COFFEE FESTIVAL SE INCHEIE LA SALA DALLES PRINTR-O EXPOZITIE DE CEAI SI CAFEA

Printre noutatile acestei editii se numara demonstratiile de Latte Art, vesela din portelan fosfatic si lectiile de tango din tara ceaiului mate

Timp de trei zile, intre 16 si 18 septembrie la Sala Dalles (Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 18), are loc expozitia de ceai si cafea din cadrul TEA& COFFE Festival 2011.

Expozitia, care marcheaza finalul Festivalului Ceaiului si Cafelei, desfasurat in Capitala intre 12 si 18 septembrie, cuprinde diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea.

Evenimentul se adreseaza atat amatorilor de ceai si cafea cat si profesionistilor care activeaza, in calitate fie de producatori, fie de importatori, in industria de resort.
In plus, expozitia din cadrul TEA& COFFE Festival ofera informatii despre ceai si cafea si celor care sunt interesati de beneficiile si efectele terapeutice ale acestor doua bauturi.

Pe parcursul expozitiei de la Sala Dalles vizitatorii vor putea participa la demonstratii de Latte Art (desene obtinute prin picurarea laptelui in cafea) de catre doi dintre cei mai buni barista (barista – specialist in prepararea cafelei si bauturilor pe baza de cafea) din lume, Paul Ungureanu si Florina Vlaicu.

Citeste si:  Dezvoltarea increderii in situatii noi

Pe parcursul celor trei zile ale expozitiei de la Sala Dalles se vor desfasura si alte momente artistice precum prezentari de moda, demonstratii si lectii de tango argentinian, ce fac trimitere la elemente ale culturii tarilor cu traditie in producerea, consumul si prepararea de ceai si cafea.

Vizitatorii expozitiei vor avea posibilitatea sa aleaga si sa testeze in functie de preferinte diverse sortimente de cafea si ceai, arome diferite prezentate la standurile expozitiei. Nu va lipsi nici vesela, pentru ceai si cafea, din portelan fosfatic (cunoscut si sub denumirea internationala de BONE CHINA este masa ceramica de cel mai inalt nivel tehnic si calitativ in randul produselor de ceramica fina).

In cadrul expozitiei se vor face degustari de: ceai matcha (Matcha – ceaiul verde pudra folosit in ceremonia ceaiului in cultura japoneza si care se serveste in special la deserturi), cafea din ciuperca ganoderma, ceai mate pe ritmuri de tango argentinian si prajituri de „asortat” la ceai si cafea.

Citeste si:  Obiceiurile femeilor de succes

Amatorii de gusturi fine vor avea posibilitatea sa achizitioneze cea mai scumpa cafea din lume, Kopi Luvak. Cafeaua este produsa in Indonezia si este interesanta metoda de preparare a ei. Boabele de cafea culese de pe plantatiile din Indonezia sunt ingerate de catre mamiferul numit zibeta asiatica (o mangusta), care le elimina ulterior intacte. Urmeaza un proces laborios de spalare si dezinfectare, macerare, uscare si prajire, rezultatul fiind o cafea intensa, puternic aromata. Un espresso scurt din aceasta cafea costa in jur de 20 de euro, iar un pachet de 150 de grame poate depasi 100 de euro.

Programul de vizitare al expozitiei din cadrul Tea&Coffee Festival 2011 este
09:00 – 21:00.

Intrarea este gratuita.

Mai multe informatii se pot gasi: www.tea-coffe.ro

Alte evenimente din cadrul Expozitiei de ceai si Cafea:

Vineri, 16 septembrie:
• Degustari de cocktail-uri din ceai si cafea, realizate in stil Latte Art de catre Paul Ungureanu si Florina Vlaicu, campionii SCAE Romania
• Ateliere de arta creativa, sustinute de Creative Arts
• Atelier de reciclare creativa, sustinut de Incubator 107
• Ora 19:00 – Japanase Jungle Jam – Prezentare de moda a fashion designer-ului Irina Irimia.

Citeste si:  Antreprenorul criminal si filosof

Sambata, 17 septembrie:
• Degustari de cocktail-uri din ceai si cafea, realizate in stil Latte Art de catre campionii SCAE Romania
• Ateliere de arta creativa, sustinute Creative Arts
• Atelier de codite si bratari africane, sustinut de Incubator 107
• Ora 12:00 – demonstratie de belly dancing cu Cerasela Hekman si dans indian cu grupul Shakti.
• Orele 17:00 – 21:00 – Serata de Tango, Cafeneaua Dalles (Bd. Nicolae Balcescu, nr 18): demonstratie de tango argentinian, lecÈ›ie gratuita de tango argentinian. Inscrierile la Serata de Tango se fac intre vineri, ora 9:00 si sambata, ora 16:00. Evenimentul este prezentat si susÈ›inut de Alexandru Eugen Cristea de la scoala Magisteria.

Duminica, 18 septembrie, Sala Dalles:
• Degustari de cocktail-uri din ceai si cafea, realizate in stil Latte Art de catre Paul Ungureanu si Florina Vlaicu, campionii SCAE Romania
• Ateliere de arta creativa, sustinute de Creative Arts
• Ora 17:00 – spectacolul de comedie Despre cafea, regizat de Dorin Eugen Ionescu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.